Tuti Tippek

Megnyílt Bécs legnagyobb adventi vására

Már látogatható az osztrák főváros legnagyobb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt, és a hozzá tartozó mesevilág, a Bécsi Adventi Varázslat. Mennyei postahivatal, Jézuska-műhely, ringlispíl, bábszínház és csaknem 150 stand vár kicsit és nagyot.

Huszonnyolcadik alkalommal gyúltak ki az ünnepi fények a Bécsi Városháza előtt felállított karácsonyfán, ami az osztrák főváros messze földön ismert karácsonyi vásárának, a Christkindlmarktnak a kezdetét jelzi. A mesekönyvek hangulatát idéző vásár évente több mint hárommillió kül- és belföldi látogatót vonz, és kedvelt úti cél a magyarok körében is.

A Rathausplatzon felállított csaknem 150 standnál forró ételek és italok gazdag választéka, kézművestermékek, karácsonyi dekoráció, ékszerek és játékok tömkelege várja a látogatókat. A gyerekek számára mennyei postahivatal, bábszínház, Jézuska-műhely, százlábúfa és más mesebeli csodák teszik teljessé az élményt. A karácsonyi hangulat elengedhetetlen része az adventi éneklés, a Betlehem-kiállítás a Városháza árkádjai alatt, a látogatók között fel-felbukkanó bécsi Jézuska, valamint a prominensek tolmácsolásában elhangzó karácsonyi történetek, amelyeket a Mennyei Színpadon olvasnak fel.

Megnézem
Összes kép (1)

 

A Christkindlmarkt megnyitásával az osztrák fővárosban beindul a nagyüzem: városszerte 20 további adventi vásár veszi kezdetét. Eleganciát és igényességet áraszt például a Schönbrunni Kastély előtti karácsonyi vásár, időutazásra invitál az Altwiener Christkindlmarkt a Freyungon, de van adventi biovásár, valamint műtárgy- és antikvitásvásár is. Aki pedig szeretne megszabadulni kicsit a mézeskalács-illatú mesevilágtól, azt fényjáték, DJ-k, curling és versenyautók várják a MuseumsQuartierban.

Ami viszont a Vörösmarty téri adventi vásárt illeti, egy európai összehasonlítás szerint a miénk a legolcsóbb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top