Tuti Tippek

5 remek hely a szilveszterezésre

Ha szilveszter, akkor buli. A mulatozás adott, de az igények változnak. Ha te is továbbmennél a YouTube-listás házi összejöveteleknél, akkor itt van néhány tuti tipp, amit érdemes kipróbálnod! Összeszedtük neked a legváltozatosabb szilveszteri helyszíneket.

5 remek hely a szilveszterezésre1. Hajdúszoboszló – óévbúcsúztató csergetés

Hajdúszoboszlón megismerkedhetünk a régi hagyományokkal és népszokásokkal. Kisgyermekes családoknak ideális választás lehet, a kora esti programok között találunk tűzzsonglőr-bemutatót, hagyományőrző egyesületek bemutatóját, és megtudhatjuk, hogy valójában mi is az a csergetés, amivel a csikósok a gonosz szellemeket űzik el.

 

 

5 remek hely a szilveszterezésre2. Budapest – a nagy visszatérő

Nem mehetünk el Budapest mellett sem. Remélhetőleg a tavalyi kényszerszünet ellenére ebben az évben megint nagyszabású rendezvénysorozatnak nézünk elébe, ahogyan azt megszokhattuk. A méltán híres belvárosi trió (Oktogon – Nyugati tér – Vörösmarty tér) számtalan koncerttel és bulihelyszínnel vár majd minket, de maga a tűzijáték is megér egy utat a fővárosba.

5 remek hely a szilveszterezésre3. Bécs – evezzünk kicsit nyugatra!

Ha pénztárcánk engedi, egyszer mindenképp érdemes kilátogatni a bécsi szilveszteri programokra. Ha túltettük magunkat a csalódott következtetésen, hogy igen, ott még mindig minden sokkal jobban működik, máris átadhatjuk magunkat a szórakozásnak, mert azt itt lehet bőven! A magyarul csak „szilveszteri ösvényre” keresztelt egész éjszakás program állásai közt szerepelnek vendéglátóhelyek, kóstolók, koncertek, és természetesen bulik is. Az újév reggelét pedig a „másnapos” reggelivel kezdik a hagyományokhoz hűen.

5 remek hely a szilveszterezésre4. Békéscsaba – rohanj bele az új évbe!

A déli városban meglepő szokás alakult ki: az év utolsó napján futógálát rendeznek, hogy aktívan búcsúzzunk az óévtől. A különös, ám mindenképp egyedi program egyre több látogatót vonz, és hogy ne csak a sebesség legyen a nyerő, a versenyen legegyedibb jelmezben futó különdíjat kap a várostól!

5 remek hely a szilveszterezésre5. Erdély – mindentől távol!

Ha szeretnénk egy kicsit elzárkózni a külvilágtól, Erdélyt mindig érdemes felkeresni. Mintha csak megállt volna az idő a kis falvakban. Kellemes feltöltődést és nyugalmat ígér egy ilyen kis falu, a kandalló vagy kemence mellé kuporodva egy nagy adag, forró borral a poharunkban. Ha mégis ki szeretnénk mozdulni a nagy hidegben, ez az egyik legjobb alkalom kipróbálni a lovas szánt, ami felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top