Tuti Tippek

Tél király birodalma – adventi programok gyerekeknek

Mikulás, krampuszok, meselabirintusok, forró puncs alkohol nélkül, na és persze tudományos karácsonyfa. Hova vigyük a gyereket, ha igazi adventi mesébe szeretnénk csöppeni?

Tél király birodalma - adventi programok gyerekeknekTél király birodalma

A Vajdahunyad vára már önmagában is mesés környezet, pláne ha a karácsony is beköltözik Tél királlyal! A gyerekek kószálhatnak Tél király interaktív meselabirintusában és az angyalok kertjében, és ha szeretik a mézeskalácsot és a szaloncukrot, akkor megtanulhatják, hogyan kell csinálni. És még a Mikulás hintójára is fel lehet kapaszkodni!

Hol? Budapest, Vajdahunyad vára
Mikor? December 1–23.
Mennyi? Ingyenes

Tél király birodalma - adventi programok gyerekeknekMikulás-vonat


A gyerekek imádni fogják a kisvonatot, ami elviszi őket a lillafüredi Mesebirodalomba. December elején indult a járat, és nem kisebb személlyel, mint a Mikulással és a krampuszaival együtt utazhatnak a kis családok. Különleges élmény a kivilágított kisvonat, benne a jelmezes mesealakokkal, akik a Mikulásban kételkedő gyerekeket is meggyőzik, hogy bizony ez nem legenda.

Hol? Lillafüredi kisvasút
Mikor? November 29. – december 19.
Mennyi? 1700 forint

Tél király birodalma - adventi programok gyerekeknekBetlehem a pajtában

A legkisebb magyar faluban, a Veszprém megyei Megyeren megálmodták és fel is építették a legnagyobb magyar Betlehemet. A falu pajtájába varázsolják oda Máriát, a kis Jézust, és persze a meleget lehelő állatokat. A gyerekeknek alkoholmentes puncsot is főznek, ami jól jöhet a család autóvezetőjének is.  Mini kirakodóvásár és sült kolbászos karácsonyi hangulat!

Hol? Megyer
Mikor? December 9. és 16.
Mennyi? Nincs belépő

Tél király birodalma - adventi programok gyerekeknekMeseházikó


Miskolcon a Városház téren egészen december 23-ig igazi gyerekes adventi mulatsággal várják a családokat. Igaz, hogy a bohócokról nem a karácsony jut az eszünkbe, de ott lesznek a piros orrú barátaink, és bűvészmutatványokkal kápráztatják el a gyerekeket, azokat, akik épp nem a hóemberépítő versenyen gyúrják a golyókat. A Meseházikóban pedig karácsonyi manók mesélnek a fahéj- és szegfűszegillat kellős közepén.

Hol? Miskolc
Mikor? December 2–23.
Mennyi? Ingyenes

Tél király birodalma - adventi programok gyerekeknekMobilis

Optikai díszek a karácsonyfára, a Télapó szánjának műholdas megkeresése és hasonló tudományos adventi programokkal várják a gyerekeket és a kíváncsi felnőtteket is a győri Mobilisban. Lehet készíteni különleges karácsonyi üdvözlőlapokat, egyedi memóriajátékokat ajándékba, de lesz klasszikus mézeskalács-készítés, a fenyőillat pedig garantált. Az interaktív kiállítási központban pedig lesz még a szokásos kísérleti bemutató mellett ijesztő krampuszálarc-készítés.

Hol? Győr, Mobilis
Mikor? December 1–23.
Mennyi? 950–1750 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top