Tuti Tippek

Nem tipikus ünnepi filmek, amiket meg kell nézned!

Igen, igen. Van az Igazából szerelem, a Reszkessetek, betörők, a Télapu... és még számos kihagyhatatlan karácsonyi film. De mi most azokat a mozikat vesszük sorra, amelyek karácsonykor játszódnak ugyan, de nem tipikus ünnepi filmek, mégis imádjuk őket!
Nem tipikus ünnepi filmek, amike meg kell nézned!

 

Ha akció, akkor: Die Hard
Be kell hogy valljuk, szerkesztőségünk néhány tagja valóságos örömujjongásban tört ki, amikor megtudták, hogy a Die Hard soron következő ötödik részét Budapesten forgatják januártól. A Drágán add az életed!-filmekben úgy jelenik meg a karácsony, hogy közben John McClain a New York-i rendőrség legmocskosabb, legkopaszabb, legkeményebb detektívje szétlövi az irodaház gyönyörűen feldíszített karácsonyfáját. És Alan Rickmant is jobban szerettük, amikor még nem Piton professzorként varázsolgatott Roxfortban, hanem uzival lőtte szét az irodisták karácsonyi ünnepét.

Ha romantika, akkor: A szerelem hálójában
Tom Hanks és Meg Ryan romantikus mozijában a halloween, a karácsony, a szilveszter, a húsvét mind-mind felvonul. Mégis megjegyeztük, hogy ebben a filmben is van karácsonyfa. Hogy miért? Mert minden idők legkínosabb családi karácsonyi éneklése hallható. Tudjátok, az a fajta, amit ha meglát és meghall a tévénéző, akkor akaratlanul is eltakarja a szemét, mert már neki kellemetlen. Ettől eltekintve A szerelem hálójában tökéletes film karácsony estére, ráadásul régi idők internetes korszakát idézi, tudjátok: betárcsázós net, IRC program…

 
Ha vígjáték, akkor: Karácsonyi vakáció
Van az Európai vakáció, a Családi vakáció, a Las Vegas-i vakáció, de a mi kedvencünk a Karácsonyi vakáció. Be kell hogy valljuk, Chevy Chase és a Griswold család kálváriája remek szórakozást ígér mindenki számára. Viktor kollégánk személyes kedvence, amikor a büszke családfő díszkivilágítást szerel a házra, ennek következtében pedig elmegy a helyi erőműben az áram. Enikő szerkesztőnk pedig különösen élvezi azt a jelenetet, amikor apuci hazahozza a családnak a legnagyobb fenyőfát, majd amikor leveszi róla a kötelet, a fenyőfa kiveri az ablaküveget, mert be sem fér a nappaliba. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top