Tuti Tippek

Nyerj időt karácsony előtt!

A decemberi rohanás és az ünnepi előkészületek okozta stressz gyakran épp azt akadályozza meg, hogy karácsonyi hangulatba kerülj. Megmutatjuk, hogyan takaríthatsz meg a legzsúfoltabb napokon is egy kevés időt, hogy ne merülj ki teljesen.
  1. Tervezz! Nem szégyen a listaírás: ne csak azt jegyezd fel, kinek mit adsz ajándékba, hanem azt is, hol láttad az ajándékot, és ki az, akinek hetekkel az ünnep előtt fel kell adni postán, amit neki szánsz. Így a feladatok sorrendje is gyorsan kialakul.
  2. Bánj ügyesen a képeslapokkal! Az ünnep előtti pár hétben minden este fordíts pár percet arra, hogy megírj egy-két karácsonyi képeslapot (még időtakarékosabb megoldás, ha elektronikus formában küldöd el az üdvözletet). Így nem kell egyszerre húsz embernek személyre szóló szöveget kitalálnod.
    Nyerj időt karácsony előtt!
  3. Vásárolj korán! Ha megvan, kinek mit veszel, tervezd be az ajándékvásárlást december első napjaira. Ilyenkor még nincs óriási tömeg az üzletekben. A nonstop nyitva tartó szupermarketekben az esti, éjszakai órákat is kihasználhatod.
  4. Shoppingolj online! Az ajándékok beszerzésekor is érdemes kihasználni a technika áldásait. Online vásárlásnál viszont különösen figyelj a szállítási határidőkre (hagyj elég időt, és számíts rá, hogy ilyenkor a webáruházakban is nagy a forgalom) és a szállítási költségre (nehogy többe kerüljön a leves, mint a hús).
    Nyerj időt karácsony előtt!
  5. Tartsd elöl a csomagolópapírt! Amint hazaérsz egy-két ajándékkal, csomagold is be őket azon melegében. Így nem fog elmenni egy fél napod erre a műveletre a legzsúfoltabb utolsó pillanatban.
  6. Ünnepi menü részletekben: Ha megvan az ünnepi menü, a napi bevásárlás során minden alkalommal vegyél meg hozzá egy-két nem romlandó vagy fagyasztott hozzávalót. Így anyagilag sem lesz olyan rémisztő a karácsonyi nagybevásárlás.
  7. Hagyd ki a nagytakarítást! Szó sincs róla, hogy rendetlenségben kellene várni az ünnepet, de ezeket a feladatokat sem kell egyszerre megoldanod. Ha naponta kitakarítasz egy helyiséget, kevésbé fáradsz majd el. Készíts a kezed ügyébe minden szükséges takarítószert, eszközt, törlőt, mert a felesleges ki-be szaladgálás nagyon sok időt emészt fel!
    Ha megfogadod a tanácsunkat, biztos nem lesztek ennyire kimerülve.
    Ha megfogadjátok a tanácsainkat, biztos nem lesztek ennyire kimerülve.
  8. Készíts elő mindent, amit lehet! Este pár perc alatt tedd elérhető helyre a másnapi ruhádat, pakolj be mindent a táskádba, és írd össze, mit kell másnap elintézned. Akár még az útvonaladat is megtervezheted, hogy minden flottul menjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top