Az elmaradhatatlan: karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Vásárral, forralt borral, tradicionális magyar ételekkel, zenés programokkal és játszóházzal várja a vendégeit idén is a Budapesti Karácsonyi Vásár a fővárosi Vörösmarty téren.

Megnyitott a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren Az ünnepi programsorozat ideje alatt – december 29-ig – a térre látogatók a több mint 143 elárusító helyen ismerhetik meg a népi és iparművészeti alkotásokat, portékákat.

Gasztromániásoknak
A tradicionális kulináris élvezetek kedvelőit is kényeztetik: a hagyományos magyar ízek rajongói töki pompossal, kürtőskaláccsal, sült gesztenyével és sült pecsenyével csillapíthatják éhségüket. S persze a megszokott forralt borról sem kell lemondania senkinek, s a csinos, visszaváltható kerámiabögrék ugyanis idén is feltűnnek majd az ünnepi forgatagban. 

Gyerekeknek
A gyerekek természetes anyagokból kézzel készíthetnek játékokat, ajándékokat az ingyenes kézművesjátszóházban, ahol a fogyatékkal élő gyermekek számára hétfőnként zártkörű foglalkozásokat is tartanak. A kicsik december 4-5-6-án a Télapóval is találkozhatnak a tér közepén felállított Mikulás-házban. Az ünnepi hangulatról a téren felállított színpad fellépői gondoskodnak. Bábjátékok, kórusok, balkáni táncelőadások, komoly- és popzenei koncertek, színházi produkciók segítenek a karácsonyi hangulat felelevenítésében.

2010 újdonsága
Az idei programsorozat újdonsága a Karácsonyi Legendák elnevezésű városfelfedező séta. A magyar és angol nyelvű gyalogos túrákon a résztvevők a klasszikus nevezetességek mellett megismerkedhetnek a város és az ország karácsonyi hagyományaival és legendáival, emellett beavatják őket a vásár kulisszatitkaiba is.

Az elmaradhatatlan
A karácsonyi vásár elmaradhatatlan kelléke az idén tízéves adventi kalendárium: a 24 napon át tartó ünnepi ablaknyitás keretein belül minden nap kortárs képzőművészek egy-egy alkotását mutatják be zene- és fényjáték keretében a Gerbaud-ház ablakaiban.

Hozzászólás megtekintése
Légy te az első hozzászóló!

GYŰJTSD ÖSSZE A KARÁCSONYI SZARVASOKAT ÉS NYERJ!

ma találtál:

FŐDÍJ: SZÁLLÁS.HU UTALVÁNY

További részletek

Heti nyeremények

Játékkészítő jegy

Játékkészítő jegy

Játékkészítő jegy

Mamas & Papas

Mamas & Papas

15 000 Ft értékű vásárlási utalvány a Mamas & Papas Baba – Mama üzletbe

Annamaria Pap designer bőrtáska

Annamaria Pap designer bőrtáska

Kézzel készített prémium bőr designer kézitáska

BOOOK Könyvcsomag

BOOOK Könyvcsomag

Könyvcsomag: A nagy DIY könyv, Ernyei Béla és Balaton Dóra: Ünnepek és hétköznapok, Mesék a konyhából

Annamaria Pap designer bőrpénztárca

Annamaria Pap designer bőrpénztárca

Kézzel készített prémium bőr designer pénztárca

Napi nyeremények

R. Kövér Balázs CD

R. Kövér Balázs CD

Angyali segítség CD

Csoki kupon

Csoki kupon

5000 Ft értékű PommePomme csoki kupon

Filmbox Live

Filmbox Live

1 hónapos Filmbox Live előfizetés