Az elmaradhatatlan: karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Vásárral, forralt borral, tradicionális magyar ételekkel, zenés programokkal és játszóházzal várja a vendégeit idén is a Budapesti Karácsonyi Vásár a fővárosi Vörösmarty téren.

Megnyitott a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren Az ünnepi programsorozat ideje alatt – december 29-ig – a térre látogatók a több mint 143 elárusító helyen ismerhetik meg a népi és iparművészeti alkotásokat, portékákat.

Gasztromániásoknak
A tradicionális kulináris élvezetek kedvelőit is kényeztetik: a hagyományos magyar ízek rajongói töki pompossal, kürtőskaláccsal, sült gesztenyével és sült pecsenyével csillapíthatják éhségüket. S persze a megszokott forralt borról sem kell lemondania senkinek, s a csinos, visszaváltható kerámiabögrék ugyanis idén is feltűnnek majd az ünnepi forgatagban. 

Gyerekeknek
A gyerekek természetes anyagokból kézzel készíthetnek játékokat, ajándékokat az ingyenes kézművesjátszóházban, ahol a fogyatékkal élő gyermekek számára hétfőnként zártkörű foglalkozásokat is tartanak. A kicsik december 4-5-6-án a Télapóval is találkozhatnak a tér közepén felállított Mikulás-házban. Az ünnepi hangulatról a téren felállított színpad fellépői gondoskodnak. Bábjátékok, kórusok, balkáni táncelőadások, komoly- és popzenei koncertek, színházi produkciók segítenek a karácsonyi hangulat felelevenítésében.

2010 újdonsága
Az idei programsorozat újdonsága a Karácsonyi Legendák elnevezésű városfelfedező séta. A magyar és angol nyelvű gyalogos túrákon a résztvevők a klasszikus nevezetességek mellett megismerkedhetnek a város és az ország karácsonyi hagyományaival és legendáival, emellett beavatják őket a vásár kulisszatitkaiba is.

Az elmaradhatatlan
A karácsonyi vásár elmaradhatatlan kelléke az idén tízéves adventi kalendárium: a 24 napon át tartó ünnepi ablaknyitás keretein belül minden nap kortárs képzőművészek egy-egy alkotását mutatják be zene- és fényjáték keretében a Gerbaud-ház ablakaiban.

Olvass tovább

Hozzászólások

Igen, ennyi kell csak, egy finom villantás, hogy az erősebbik nem tekintetét magunkra vonjunk. De ahhoz, hogy egy nő meg merje villantani a formás...

Szeretnénk segíteni, hogy a karácsonyfa alatt mindenki arcán boldog mosolyt láthass!

GYŰJTSD ÖSSZE A KARÁCSONYFADÍSZEKET ÉS NYERJ!

Heti nyeremények

Mamas & Papas

Mamas & Papas

ajándékutalvány 1.

Vintage Beauty

Vintage Beauty

ajándékcsomagok 1-2.

Mamas & Papas

Mamas & Papas

ajándékutalvány 3.

Reflexshop

Reflexshop

ajándékcsomag 1.

Annamaria Pap bőrtáska

Annamaria Pap bőrtáska

EMILIA Burgundy Bucket

Vadjutka ékszer

Vadjutka ékszer

rózsakvarc karkötő

Mamas & Papas

Mamas & Papas

ajándékutalvány 2.

Vadjutka ékszer

Vadjutka ékszer

ezüst kockalánc

Napi nyeremények

Me-Shirt

Me-Shirt

színezős póló készlet

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

páros jegy

ChocoMe

ChocoMe

Csokicsomag

R. Kövér Balázs CD

R. Kövér Balázs CD

Angyali segítség CD

ReflexShop játék

ReflexShop játék

Asszociációs játék