Tuti Tippek

11 ezo szimbólum a fa alatt

Alig pár nap múlva karácsony, és még mindig nem szerezted be az ajándékokat? Segítünk választani! Összegyűjtöttünk 11 ezoterikus szimbólumot, amelyek karácsonyi ajándéknak is megteszik, ráadásul újdonsült tulajdonosuk egész évben részesülhet jótékony hatásukból.

Feng shui tollseprű és hármas kínai pénzérme

A feng shui tollseprű a tértisztítás egyik alapkelléke. Segítségével friss energiákat varázsolhatsz a lakásodba. A seprű használata segít abban, hogy tisztábban gondolkodj, és jobban átláthasd a helyzetedet. A cél a negatív energiák eltüntetése, és helyükbe pozitívak áramoltatása. Fontos, hogy természetes anyagokból, madártollból és fából készüljön a seprű. A nyél és a tollak találkozásánál található 8 trigrammal kibővített jin-jang jel a negatív energiákat tartja távol. A nyél másik végén található, vörös fonálból készült csomó a véget nem érő jó szerencsét jelképezi.

11 ezo-szimbólum a fa alattA kínai pénzérméknek szintén szimbolikus jelentésük van. Az érme kör alakja az égre, a középen levő négyszögletes lyuk a földre, míg a körülötte levő írásjelek a kultúrára, vagyis az emberre utalnak, megteremtve a misztikus hármas egység tökéletes harmóniájának megvalósulását. A hármas kínai pénzérmének többféle jelentése van a feng shui jelképrendszerében. A hármas szám a vonzás és a gyarapodás száma, amely szorosan kapcsolódik a gyermekáldáshoz, de mellette a gazdagság szimbóluma is, viszont nem csupán az anyagi jólétre utal, hanem a biztonság és a gondoskodás megteremtődésére is.

 

Ormányos elefánt

Tévedés, hogy az ülő testhelyzetben, felfelé álló ormányú elefánt feng shui jelkép. Igaz, Keletről származó szimbólum, de szakértők szerint semmi köze sincs a térrendezés tudományához. A babona azonban úgy tartja, az ajtónak háttal ülve nem hagyja, hogy a pénz kifolyjon a házból. Magát az elefánt jelképet ősidők óta tisztelet övezi számos kultúrában, és mivel szerencsehozó szimbólum, szinte a lakás bármelyik részében elhelyezhető. Kínában az elefántot mint őshonos állatot a fizikai és mentális erő, valamint a hatalom jelképeként tisztelik. A keleti emberek szerint a felálló ormányú elefánt szerencsét hoz a család és az egészség területén. Máshol azt tartják, ha kis papíron különböző kívánságokat teszel az orrához, azok teljesülnek, vagy szerencsés leszel, ha hét felálló ormányú elefántot elhelyezel a hálóban.

Fotó: Terebess
Fotó: Terebess

Ankh, Hórusz szeme és szkarabeusz

Ankh
Ankh

Az ókori civilizáció egyik bölcsőjeként számon tartott Egyiptomban mindhárom szimbólum kiemelkedő jelentőségű volt. Az egyik legjellegzetesebb óegyiptomi jelkép az ankh-kereszt. A hieroglif jele (☥) az „nh” szót szimbolizálja, melynek a jelentése az élet kulcsa, amely nem csupán a földi életet jelképezte, hanem a halál után a túlvilági létet és a halhatatlanságot is, később pedig a titkos tudományok jelképévé vált. Az ókori hagyományok szerint az amulettként viselt ankh fokozza az életerőt, elűzi az ártó démonokat, megvéd a betegségektől, megtöri a rontást, és hosszú, boldog életet biztosít viselőjének.

Hórusz szeme a legnépszerűbb amulettek közé tartozik. Egyszerre szimbolizálja a védelmet és a bölcsességet; viselőjét megóvja a gonosztól, és erőteljes hatást fejt ki a betegségekből való gyógyulás során. Mint a legtöbb szemamulettre jellemző, fontos feladata a különböző rontások elhárítása, a szemmel verés visszafordítása, ugyanakkor képessé teszi viselőjét a lelki tisztaságra és az igazlátásra.

A szkarabeuszbogár szintén gyakran használt szimbólum. A szkarabeusz életvitelének ciklikusságában az egyiptomiak meglátták a nap újjászületésének folyamatosságát. Ezért a halhatatlan emberi lélek egyik jelképének tekintették, sőt a mai napig úgy tartják, hogy az ékszerekben megtalálható szkarabeusz megőrzi a vitalitást, távol tartja a betegségeket, és meghosszabbítja az életet.

11 ezo-szimbólum a fa alatt

Pentagramma

11 ezo-szimbólum a fa alattEzt a manapság gyakran használt ezoterikus jelképet magyarul boszorkányszögként is szokták emlegetni. Számmisztikailag a pentagramma öt csúcsa az ötös szám egységét jeleníti meg. Az egyiptomi kultúrában a hatalom jelképe volt. Az ókorban a Mars, a Jupiter, a Merkúr, a Szaturnusz és a Vénusz együttesét, Babilóniában az öt irányt (elöl, hátul, balra, jobbra és felül), a középkor idején az öt őselemet (víz, levegő, föld, tűz és a misztikus utalás szerint az ötödik csúcs, a fény angyala, Lucifer) szimbolizálta. Később az öt érzékkel, Jézus öt sebhelyével és a betlehemi csillaggal is azonosították. Mai pejoratív jelentését az újkorban nyerte el. Egy titkos szabadkőművesrend vezette be a pentagrammarituálét, amelynek során egy fordított ötágú csillagba egy kecskefejet rajzoltak, és a művüket sátáncsillagnak nevezték. A 20. században kapcsolták össze a fordított jelképet a gonosszal, de ez ne tántorítson el az ősi jelkép viselésétől, amiről azt is mondják, hogy távol tartja a démonokat.

Angyalamulett

Az amulettet általában védelemre vagy bizonyos kívánságok teljesítésére használják. A legenda úgy tartja, hogy a legismertebb használója és készítője Salamon király volt, aki segítségükkel szellemeken és angyalokon tudott uralkodni. Az amulettek egyik speciális fajtája az angyalamulett. Az angyalmágia egyik fontos kellékével bárki közelebb hozhatja magához azokat a rejtett erőket, amelyek segítséget jelenthetnek bizonyos élethelyzetekben. Az angyalamulett alapvetően a védőangyalunkkal történő kapcsolatfelvételt segíti elő. A mágusok úgy tartják, ha létrejön a kapcsolat, a lehető legvilágosabban tedd fel a kérdéseidet, minél részletesebben fogalmazd meg a kívánt célt, mivel az angyalok annál hatékonyabban tudnak beavatkozni a kívánság teljesítésébe.

Sókristály lámpa vagy mécses

Ősidők óta ismerjük és használjuk a só különleges gyógyító erejét. A sókristályból készült lámpák és mécsesek „működése” rendkívül egyszerű. A levegőben található részecskék (ionok) pozitív és negatív töltöttségűek, viszont a szervezetre gyakorolt hatásuk nagymértékben meghatározza közérzetünket és kondíciónkat. Az elektromos berendezések túlságosan megnövelhetik a pozitív részecskék arányát a levegőben, és ezáltal rossz közérzetet, álmatlanságot okozhat, vagy akár az immunrendszerünk gyengeségét is. A sókristály által kibocsátott negatív ionok – semlegesítő és kiegyenlítő hatásuk révén – visszaállítják a levegő ionegyensúlyát. Speciális kipárolgásuk jótékony hatással lehet az allergiás és asztmás megbetegedések kezelésében is. Színterápiás hatásuk legalább ennyire egyedülálló. A vöröses színű sókristály élénkítő hatású, vérkeringési zavarokra ideális gyógyír. A narancsos színű inkább nyugtató hatású, feltölti az ember energiamezőit, megfázás, fáradtság és álmosság esetén segíthet. A fehér színű sókristály a koncentrációs képességet javítja, és a szervezetre védelmező hatással bír.

Csakramedálok

11 ezo-szimbólum a fa alattA gerincoszlop mentén elhelyezkedő főbb energiamezőket nevezzük szanszkrit szóval csakráknak. A fizikai testen hét fő- és több tucat mellékcsakra található, rajtuk keresztül nyerjük az éltető energiát. A csakramedál annyival több a különböző drágaköveknél, hogy olyan jellegzetes ásványokat tartalmaz, melyek jótékony hatásukkal pozitívan befolyásolhatják az energiaközpontok működését. Az ametiszt a koronacsakra köve, tudattisztító hatása segít a szellemi fejlődésben, és csillapítja a lelki betegségeket, valamint a depressziót. A szívcsakra fő ásványa a rózsakvarc, amely a szív- és érrendszeri problémákra lehet jótékony hatással. A gyökércsakra legfontosabb ásványa a gránát, amely az életerő, az ösztönök, valamint az akaraterő szabályozója. Fokozza a sejt- és vérképződés folyamatát, és segít fenntartani a létfontosságú életfolyamatainkat.

Ásványok, kövek

Az ásványok emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása évszázadok óta bizonyított. Már az őseink is hittek a kövek hatalmában, és mágikus erővel ruházták fel őket. Manapság újra reneszánszát éli gyógyhatásuk kihasználása a test és a lélek harmonizálása érdekében. Fontos, hogy a megtaláld a személyiségednek megfelelő fajtájú és színű ásványt. Remekül segíti a választást a hőteszt. Ennek a módszernek az a lényege, hogy egymás után a kezedbe veszel többféle követ. A számodra megfelelőt onnan ismered fel, hogy az rövid időn belül szinte forróvá válik a tenyeredben. Ha nem megy a választás, akkor a legegyszerűbb, ha a csillagjegyednek megfelelőt viszed haza. Érdemes kutakodnod, ugyanis ideális esetben a kövek összekapcsolódnak a csakráiddal, és harmonikus kapcsolatuk révén kifejtik gyógyító hatásukat.

 • Nem tudod, hogy melyik csillagjegyhez milyen ásvány passzol? Az alábbi lista segíthet a vásárlásnál.

 KOS (márc. 21. – ápr. 20.)  ametiszt, gránát
 BIKA (ápr. 21. – máj. 20.)  achát, rózsakvarc
 IKREK (máj. 21. – jún. 21.)  hegyikristály, tigrisszem
 RÁK (jún. 22. – júl. 22.)  jáspis, holdkő
 OROSZLÁN (júl. 23. – aug. 23.)  borostyán, citrin
 SZŰZ (aug. 24. – szept. 23.)  akvamarin, lazurit
 MÉRLEG (szept. 24. – okt. 23.)  jáde, malachit
SKORPIÓ (okt. 24. – nov. 22.)  hematit, obszidián
 NYILAS (nov. 23. – dec. 21.)  ónix, kalcedon
 BAK (dec. 22. – jan. 20.) rodokrozit, turmalin 
 VÍZÖNTŐ (jan. 21. – febr. 19.)  türkiz, aventurin
 HALAK (febr. 20. – márc. 20.)  smaragd, opál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top