Tuti Tippek

Erre vágyunk: robotok a konyhában

Többtucatnyi háztartási eszköz között kell eligazodnod a konyhában, amelyek időnként nem megkönnyítik, hanem inkább megnehezítik a dolgodat? Dobd kukába a kézi habverőt és a sajtreszelőt, robotoljon inkább robotgép helyetted! Karácsonyi listára fel!

Egy profi konyhai robotgép a háztartási eszközök királya. A háziasszonyok általában imába foglalják a nevét, hiszen a hús vagy zöldség felvágásától a daráláson és reszelésen át a tésztadagasztásig számos dologban a segítségedre lehet, azonban nem mindegy, hogy milyet választasz!

A robotgépek kínálata igen széles, ezért ezeket a szabályokat mindenképpen érdemes megfogadnod:

– Ne vegyél gyenge, erőtlen szerkezetet! Ha összeszerelve úgy ítéled meg, hogy egy erősebb szellő is szétfújja, akkor mócsingos hús ledarálásával már ne is próbálkozz! Persze nem feltétlenül kell vagyonokat költened, napjainkban a kedvezőbb árú robotgépek között is akad olyan, mely hosszú évekig megbízhatóan és jól üzemel! A 900 W feletti teljesítményű robotgépeknek már keményebb zöldségek aprítása sem okoz gondot.

Erre vágyunk: robotok a konyhában

Ne vegyél kicsi tartállyal rendelkező gépet! A nagy keverőtállal kényelmesebben tudsz dolgozni, mert egyszerre több adag ételt készíthetsz, és időt spórolsz, mert nem kell folyton a tartályt ürítgetned.

Ne vegyél sebességfokozat nélküli eszközt! Több sebességfokozat esetén szabályozhatod a fordulatszámot, így a feldolgozás során a legjobb eredményt kapod.

– Ne vegyél olyan robotgépet, melyet nehéz tisztítani! Fontos hogy minél egyszerűbben és nagyszerűbben tudd takarítani, esetleg mosogatógépben is tisztíthasd (legalább is minél több alkatrészét).

– Ne vegyél nehezen összerakható szerkezetet! Érdemes olyan konyhai robotgépet vásárolnod, melyet első ránézésre is anélkül sikerül használatba venned, hogy szövevényes útmutatókon kellene átrágnod magad

– Ne vegyél nehezen tárolható gépet, hacsak nincs óriás konyhád… A közhiedelemmel ellentétben, mely szerint a gépek méretbeli adottsága a tudását is tükrözi, ma már okos és viszonylag kis helyigényűek elektromos berendezések közül válogathatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top