nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Készíts aranyló textilcsillagokat!

A jól megválasztott, jellegzetes forma és a meleg aranyszín teszi igazán ünnepivé ezt a dekorációt, amely szinte ragyog a falon, ahogy megcsillan rajta a fény. Klasszikus és modern környezetbe is beillesztheted.
f Ajánlom

Az alapanyagok közül szerezz be aranyszínű lamé anyagot, vásznat, egy faágat, tömőanyagot és vékony zsinórt. Szükséged lesz még fa- és kásagyöngyre, cérnára és ollóra. Fogd össze a vásznat a lamé textillel, hajtsd félbe úgy, hogy a fényes anyag legyen kívül, és tűzd rá a csillag sablont, amit a Praktika magazin decemberi számában találsz.

Nagyjából vágd körbe, a körvonaltól 2-3 cm-nyit is ráhagyhatsz. Varrd körbe a sablont, de az egyik szárán hagyj egy kis rést, hogy ki tudd tömni a csillagot. Ha lazán megtöltötted tömőanyaggal, a varrástól fél cm-re körbevághatod a csillagot. Varrd be a rést is, majd cikcakkold körbe az egész formát. Készíts 5-5 kisebb és nagyobb csillagot. Fűzd fel őket a zsinórra, váltakozva a gyöngyökkel, végül kösd fel az ágra, amit lefesthetsz, de natúr színben is jól mutat. Ha a gyöngyök alatt megcsomózod a zsinórt, nem csúsznak le róla.

Készíts aranyló textilcsillagokat!

(Fotó: Csíkszentmihályi Márton, Alkotó: Vesztl Fanni)

 Olvass még karácsonyi díszítésről!

Készíts aranyló textilcsillagokat!

A teljes cikket a Praktika magazin decemberi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

  • Hóemberek három változatban
  • Mikulásra sipkák, dobozok, vidám figurák
  • Dekupázsolj ünnepi holdat
  • Hagyomány: gyékényből szarvasok
  • A mézeskalácsfűzés és húsételek

 

Megosztás Facebookon