Programok

10 szuper idézet karácsonyi filmekből

Az ünnepre hangolódva karácsonyi idézeteket gyűjtöttünk filmekből. Neked melyik a kedvenc karácsonyi filmed? Ellenőrizd, hogy szerepel-e a listánkon!

Igazából Szerelem, Reszkessetek betörők összes, Holiday és még hosszan folytathanánk a sort. Mindannyian megnézzük ezeket a filmeket legalább évente egyszer, karácsonykor.  Ezekből gyűjtöttünk most karácsonyi idézeteket vagy olyanokat, amiktől egyből kedvet kapunk a filmekhez és ünnepi hangulatunk lesz.

1. “Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.”

Igazából szerelem

10 szuper idézet karácsonyi filmekből

2. “Kedves Télapó! Tavaly egy kishúgot kaptam tőled. Idén jobban örülnék valami hasznos dolognak.”

Reszkessetek betörők

3. “Az emberek azért örülnek a karácsonynak, mert tudják, hogy akkor jön el a csodák ideje.”

Született feleségek

4. “Tudom, milyen ha az ember olyan kicsinek és jelentéktelennek érzi magát, amennyire csak lehet,és hogy ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudsz… és mindegy, hány pohár chardonney-t iszol meg a barátnőiddel. Az ágyban minden éjjel aprólékosan végiggondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan hihetted egyetlen percre is, hogy boldog vagy, hogyan érthetted félre a dolgot, és néha még meg is győzöd magad arról, hogy észhez tér, és becsönget hozzád, és ezek után bármennyire is sokáig tartott… tovább lépsz…”

Holiday

5.A karácsonyi csoda a szívedben lakik.”

Polar Expressz

6. – Tudod, biztosan páratlan és különleges lány, de az az általános tapasztalat, hogy nem csak egy szerelem van az életben.

– Leónak is csak egy volt, és neked is, és nekem is, és az ő!

Igazából szerelem

10 szuper idézet karácsonyi filmekből

7. Félek attól, hogy bízzak; nem akarom, hogy újra összetörjenek.

– Én megértelek. Volt egyszer egy pár frankó görkorim. Sose vettem fel; vigyáztam rá, dobozban tartottam. És tudod, mi lett vele?

– Nem.

– Hát kinőttem! Sose mentem vele utcára. Csak a szobában használtam.

– Azért az ember szíve egy cseppet sem olyan, mint a görkorcsolya.

– Pedig van, amiben hasonlítanak. Ha nem akarod használni a szíved, miért félsz tőle, hogy összetörik? Ha magadnak tartogatod, úgy jársz vele, mint én a görkorival: mire szükséged lenne rá, semmire se lesz jó…

Reszkessetek betörők

10 szuper idézet karácsonyi filmekből

8. “Beköszöntött Szenteste, és Én totál kilettem – mivel egész nap a fát díszítettem. Hogyha azt kérditek, a sok munka hol van, megmutatom nektek, miket varázsoltam. Mert kint a kertben a látvány tökéletes, ha megpillantjátok, a szívetek majd repes. Hatalmas sajtgolyó, kút likőrrel atom, és jódlizó manók hegynyi tejszínhabon. Akrobatacsoport ugrált egymás fején át, aztán megmutatták a táncművészi vénát. S mikor már nem tudod, merre kapd a fejed, felbukkan az utcán a karácsonyi menet. Ily csodás parádét nem láttál már régen, kis cukortündérek repkedtek az égen, két vidám hóember pörgette a pálcát, pávák mögött egy sült pulyka táncolt tálcán. És mikor azt hitted, hogy láttál már mindent, egy waffelmikulás nagy kezével intett. Csupa vaj és szirup arcán a diadal – mellette a kórus, őt dicséri a dal.”

Shrekből az angyal

9. “Az a baj, hogyha a miniszterelnök húga vagy, az nagyon előnytelen fényt vet az életedre. Mit csinált ma a bátyám? Kiállt a hazájáért. És mit csináltam én? Készítettem egy papírmasé homárfejet…”

Igazából szerelem

10. “Azt hiszem, én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja és meghatározza életünket.”

Holiday

10 szuper idézet karácsonyi filmekből

Még több karácsonyi idézet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top