Programok

Karácsonyi díszben pompázik II. Erzsébet otthona – fotók

Ez II. Erzsébet hivatalos és nem hivatalos karácsonyi programja.

A brit királyi család otthonában is elkezdődött a karácsonyi készülődés. A londoni Buckingham-palota belsejét is kidekorálták a karácsonyi díszekkel. A British Monarchy Instagram-oldal néhány fotót is közöltök a pazar palota ünnepi öltözékéről.

II. Erzsébet királynő egész családját, gyerekeit, unokáit, unokatestvéreit és azok családjait is évtizedek óta meghívja karácsonyozni a Buckingham-palotába az ünnepek előtt pár nappal. 

 
 

Christmas at Buckingham Palace

British Monarchy (@monarchy.british) által közzétett fénykép,

Bár a londoni palotát feldíszítették, a hatalmas családi vacsora után II. Erzsébet és Fülöp herceg minden évben a Sandringham birtokon töltik el a karácsonyt, jellemzően egészen februárig ott is maradnak. Itt tölti az ünnepeket Erzsébet négy gyermeke is családostul, unokástul, dédunokástul.

II. Erzsébet és a férje vonattal szokták megtenni az utat az Anglia keleti részén álló kastélyhoz, amelynek egyik szárnyát még a hetvenes években lebontották, hogy kisebb legyen a rezsiköltség.

Erzsébet életrajzi könyvéből tudható, hogy egyik karácsonykor a királynő papírkoronával a fején, naranccsal az álla alatt és léggömbbel a térde között totyogott fel s alá, miközben az akkor még kisfiú Vilmos és Harry nevetve próbálta kitalálni, mi a megfejtés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top