Programok

Utazz el karácsonykor! – adventi varázs a szomszédos Karintiában

Hogy milyen a tél a Karintia tartományban található Villachban? Elképesztően mozgalmas! Korcsolyázhatunk, megmártózhatunk a termálvízben, próbára tehetjük tudásunkat a sípályákon, és belevethetjük magunkat az adventi készülődésbe.

Villachban ismeretlen a téli álom. Karintia második legnagyobb városa a hideg évszakban a fényeivel varázsolja el a látogatókat. Ilyenkor csupa elevenség, mágia és meglepetés a hely. Kulináris élvezetekkel, kulturális különlegeségekkel,  Alpok-Adria-hangulattal és déli napsütéssel találkozhatunk, ha ide utazunk. Az idei adventi vásár Villachban november 20-án kezdődik, és szinte az egész óvárosra kiterjed. November 27-én pedig elkezdődik a krampusz- és busó felvonulás.

  1. Az adventi vásár hagyományos része (Villachi Hagyományos Adventi Vásár) a fabódéival egy kört képez a város központi plébániatemploma körül.
  2. Van viszont Villachi Cukorkás Adventi Vásár is, ami város főtérén található.
  3. De egy harmadik programmal is készülnek minden évben a városatyák, ez pedig a Villachi Művészeti Adventi vásár, ami Park Hotel parkjában található. Állatsimogató, pónilovaglás és bábszínház egészíti ki a gyermekprogramokat.
Utazz el karácsonykor! - Adventi varázs a szomszédos Karintiában

A negyedik adventi vasárnapon, a Villachi Paraszt Tanács rendezi meg a paraszti adventet. Ilyenkor a Dráván egy hajó hozza a kis Jézust, a három királyt, valamint az elmaradhatatlan angyalokat az ünnepélyre. A helyi gyerekek pásztoroknak öltöznek, és ők kísérik a kis Jézust az ünnepi felvonuláson egészen a Városháza térig. Ott átadják a Paraszt Tanács ajándékait a rászoruló gyerekeknek.

Fontosabb dátumok:

  • 2015.11.20-12.24: Villachi Advent
  • 2015.11.27: Busójelmezes felvonulás Villachban (18:30 órától)
  • 2015.12.20: Parasztkarácsony Villachban (17:00 órától)
  • 2015.12.24: Jézuska sínap a Gerlitzeni Alpok hegyen – a 2001-2009 között született gyerekek ingyen síelhetnek
  • 2015.12.26-31: Újévi vásár a villachi Óvárosban

Élet az adventi vásáron túl

A Villach közelében található Dreiländereck havas hegycsúcsain kellemes lesiklópályák, eredeti hütték várják a téli utazókat. 
Arnoldstein pályánál pedig nem is a kilométerek számítanak, hanem maga a látvány, hiszen itt találkozik Ausztria, Olaszország és Szlovéni. Egy kicsi, jól áttekinthető, kimondottan családias síterep a Karawanken hegységben 17 kilométernyi lesiklópályával, háromüléses felvonóval és hét húzólifttel.

Felejthetetlen vizes kalandon vehetünk részt a a KärntenTherme termálfürdőben. Egyedülálló csőcsúszdák és a Crazy-River vadvizes áramlat várja a fedett fürdők szerelmesei.
A Warmbad-Villach termálfürdő legendás forrásmedencével rendelkezik, a víz jótékony hatással van a mozgásszervi fájdalmakra. Már a kelták és a rómaiak is szívesen fürödtek ebben a meleg forrásban. A 18. században pedig Napóleon azt tervezte, hogy világfürdőt épít ide.

Utazz el karácsonykor! - Adventi varázs a szomszédos Karintiában

Olvass még Karintiáról!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top