Programok

10 érdekesség az idei Játékkészítő musicalről

Idén december végén ismét jegyet válthatunk a Játékkészítő című darabra. Természetesen megújul a történet, lesznek új szereplők, és egy látványos show-elem is érkezik.

1. Hazai színpadon még sosem voltak láthatók a világhírű művész, Bordos László Zsolt három dimenziós fényfestései.

2. Egy 50 méteres, monumentális színpadon Bátonyi György mesés díszletei adják az alapot a fényfestéshez. Íme egy közülük.

10 érdekesség az idei Játékkészítő musicalről

3. A hazai kortárs táncművészet egyik legnagyobb alakja, Juronics Tamás dirigálja ezúttal a kibővült tánckart.

4. A Játékkészítőben idén a történet új szereplőkkel bővül. A címszerepet Alföldi Róberttől Stohl András veszi át, szerepet kap Hien, és új szereplőként érkezik Vastag Csaba, Vastag Tamás, Kamarás Iván és Csík Sándor is.

10 érdekesség az idei Játékkészítő musicalről

5. Visszatérnek a Játékkészítő tavalyi szereplői közüli sokan, például: Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Hajdu Steve, Nagy Feró, Radics Gigi és Király Linda is. Király Viktor akkor is szerepel a Játékkészítőben, ha az amerikai The Voice miatt nem tud hazautazni: ez esetben egy 3D-s virtuális duettet ad elő nővérével.

10 érdekesség az idei Játékkészítő musicalről

6. Szinte teljesen átalakul a mese, új szereplőkkel, új fordulatokkal, de az alapmotívumokat megtartva.

7. A Rakonczai Viktor és Orbán Tamás által készített Játékkészítő fináléja hamar az ország kedvencévé vált, és a teljes lemez platina lett. A 2015-ös előadásban már dalt kap a címszereplő és a Dzsinn is, és természetesen az új szereplők, így öt új dallal bővül a meserepertoár.

8. Müller Kata jelmeztervező rendkívül látványos jelmezeket tervezett tavaly is, melyekből több idén is látható lesz a Játékkészítőben, igaz, kicsit “átszabva”. Nem beszélve az új szereplők öltözékéről. A címszereplő ilyenné változik!

10 érdekesség az idei Játékkészítő musicalről

9. A megújult darabhoz új rendezői koncepció kell, melyen már hónapok óta dolgozik Böhm György.

10. Szintén újdonsága az idén decemberben a SYMA csanokban színre kerülő mesemusicalnak, hogy látványos trükkök, mesés átváltozások, meghökkentő szemfényvesztések teszik varázslatossá a mesét. Emögött Danny Blue áll majd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top