Szabadidő

Ha igaz volna…

Bizonyára emlékszünk a kinek szép, kinek rémálom emlékû Ghost címû filmre, melyben Demi Moore és Patrick Swayze bizonyította, milyen is a síron túli szerelem, rácáfolva a „míg a halál el nem választ” közkeletû mondás igazságtartalmára.

A Ha igaz volna… című mozi tematikáját tekintve érzékeny szívünkre apelláló, könnyzacskóink ellen támadást indító elődje nyomdokain halad, ám annál jóval „szellemesebb”, lévén vígjáték, pontosabban romantikus komédia.

A nemi szerepeket most ellenkező előjellel osztották ki az alkotók – a bombajó asztráltest a doktor Szösziként hírnevet szerezett Reese Witherspoon lett. Az agilis orvosnő egy fatális kimenetelű közlekedési balesetet követően tér vissza egykori lakásába, ahol legnagyobb döbbenetére már egy melankóliára hajlamos építész (Mark Ruffalo) lakik. A szerelmi bánatát alkoholba fojtó fiatalember lelki értelemben véve halott, vidám kísértetnőnk azonban nem, sőt, nagyon is eleven. És mint az tudvalevő: ellentétek vonzzák egymást. Nem nehéz kitalálnunk, hogy ebből bizony szerelem lesz, és azt sem, hogy a technikai nehézségek folytán az a plátói fajta.


A Ha igaz volna… azonban nem elégszik meg a romantikával és a komédiával, némi orvosetikai és thriller motívumot is felvonultat. Bár – a happy endingben reménykedve – már a mozi elején is sejthető, hogy Reese talán csak egy „kicsit halott”, a párocska nyomozása fényt is derít a rejtélyre, mely mi lenne más, mint a kóma, és egy hősnőnk pozícióját megkívánó gaz kolléga, aki mindenáron ki szeretné kapcsolni azokat a fránya lélegeztető gépeket.

Hogy mi a sztori vége, azt az olvasó kreatív fantáziájára bízom, aki – ha jegyvásárlásra adja a fejét – ugyan nem a filmművészet csúcsát láthatja majd, de mindenképpen egy kedves, egyszer még lelkiismeret-furdalás nélkül is megnézhető, megható filmecskét, amelyet két remek színész tesz hitelessé: a parádézó Reese Witherspoon (aki ismét bizonyítja, hogy napjaink egyik legjobb fiatal komikája) és a megbízható untermann módjára alájátszó Mark Ruffalo.
A Ha igaz volna… igazi karrierjét valószínűleg azonban majd csak a videopremierjét követően futja be – magányos, önsajnálatra hajlamosító estékhez egyáltalán nem olyan ciki szórakozás.

Rozi étvágya a film alatt:


Eredeti cím: Just like heaven

Rendezte:
• Mark Waters

Szereplők:
• Reese Witherspoon
• Mark Ruffalo
• Dina Waters
• Donal Logue

A film hivatalos honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top