Tuti Tippek

Te mennyit költesz karácsonyi ajándékokra?

Ajándékok, finomságok, új díszek a lakásba – idén is jócskán a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha mindenből szépet-újat szeretnénk. Igaz, spórolni apró trükkökkel nem lehetetlen küldetés. Egy online felmérés szerint a legtöbben 30 ezer forint alatt szeretnék megúszni az ünnepeket.

Te mennyit költesz karácsonyi ajándékokra?30 ezer a plafon
Egy hazai online felmérésében résztvevők 61 százaléka legfeljebb 30 ezer forintot, 16 százalék több mint 50 ezer forintot költ karácsonykor. A férfiak átlagosan 5600, a nők 4200 forintot áldoznak egy-egy személy ajándékozására – közölte a felmérés kommunikációjával foglalkozó cég.

Toplistás ajándékok
Lássuk, milyen termékek lesznek a legnépszerűbbek 2010-ben! Első helyen a ruházati cikkek szerepelnek, az ajándéklista második helyén gyerekjátékok, műszaki cikkek foglalnak helyet.
A válaszadók háromnegyede a karácsonyi akciók megjelenésekor, vagy az ünnepek előtt 1-2 héttel kezdi el az ajándékok beszerzését, és összességében néhány nap alatt el is intézi a bevásárlást. A nők 8, míg a férfiak csupán 6 embernek terveznek ajándékot venni.

Neten kutatunk
A megkérdezettek 79 százaléka elsősorban a weben nézelődik, 65 százalékuk gondolja úgy, hogy az interneten keresztül is beszerez néhány meglepetést a fa alá. Aki karácsonyi ajándékért kattint az e-térben, az főleg az ünnepi időszakban megszokott zsúfoltságot és sorban állást akarja elkerülni. A tömeg és a sok várakozás elkerülése mellett második legfontosabb érvként az olcsóbb vásárlási lehetőséget, harmadikként pedig a nagyobb termékválasztékot említik a magyar válaszadók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top