A legfinomabb házi szaloncukrok

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ezek a receptek annyira egyszerűek, hogy még a gyerekek is meg tudják csinálni, akkor pedig miért ne bíznánk rájuk... A Jézuska biztos értékelni fogja a szorgos kezek munkáját.
Írta: | 2012. 12. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

 

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg (mehet aszalt meggyel vegyesen) aszalt sárgabarack
Marcipános szaloncukor
Kategória desszert
Elkészítési idő 15 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

Az aszalványokat nagyon apróra kockázzuk, majd a marcipánba gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és a hűtőben kihűtjük.

Gesztenyés szaloncukor

Hozzávalók:

  • 18 dkg + 20 a mártáshoz étcsokoládé
  • 3 evőkanál meggylé
  • 25 dkg gesztenyemassza
Gesztenyés szaloncukor
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a masszához keverjük a lével együtt. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

 

Kókuszos szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál kókusztej
  • 3 dkg kókuszreszelék
Kókuszos szaloncukor
Kategória desszert
Elkészítési idő 40 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kókusztejjel és a reszelékkel elkeverjük. Hűlni hagyjuk, hogy formázhatóvá váljon. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

Olvass tovább

Hozzászólások

Szesze2011 2012-12-07 17:37

Szesze2011 2012-12-07 17:36

Sziasztok!

Én arra lennék kíváncsi, hogy kb mennyi jön ki ezekből a mennyiségekből?

manzana21 2012-12-05 22:05

Ezt a receptet én is kipróbáltam és nagyon jó.Szó szerint kiskanalanként adtam hozzá a vizet, de megérte.Nagyon hamar elkészült és nagyon finom lett.Én nem mártottam csokiba és úgy is elfogyott.Én még annyira nem vagyok kísérletezőkedvű, hogy mindent beletegyek, úgy értem aszalt gyümölcsöket, de biztosra veszem, hogy úgy is nagyon finom.

 

Viszont a gesztenyemasszás nem romlik meg?(Ez a kérdés a cikkíróhoz szól, vagy azokhoz, akik kipróbálták)Én azt csak azonnali (1 nap) fogyasztásra merném kipróbálni.Persze, lehet, hogy nem lenne baja 5-7 nap múlva sem.

 

Esetleg van valakinek tuti, bevált mákos vagy diós szaloncukor receptje?

katy27 2012-12-05 17:49

Mi ezt a receptet csináltuk meg tavaly, és idén is ezt tervezzük:

http://dolcevitablog.hu/2008/11/hazi-szaloncuko r-marcipanbol-szigoruan-percipan-nelkul-2/

20 deka mandulához 15 deka porcukrot keverek és kb 4 cl folyadékot. Ez lehet csak víz vagy víz és mandulalikőr keveréke. A 4 cl tapasztalati érték, nem szentírás, de óvatosan adagold, mert ha túl híg lesz a massza, az nem jó. 30db szaloncukor lesz belőle. A receptben szereplő 15 deka csoki kicsit sok, ha több adagot csinálsz (én idén egy kiló mandulát vettem), akkor semmiképp ne számolj minden adagra 15 deka csokit, mert nagyon sok lesz.

gezemici 2012-12-05 14:17

30 dkg mandula hámozva és 1 kg fehér kristálycukor és víz. Nagyon finom lesz.

 

 

De írnak olyat is a neten, hogy 1-1 arányban mandula és cukor. Úgy elég drága szerintem, vagy kevés lesz belőle.

stecs 2012-12-05 13:48

katy27 engem nagyon érdekelne a házi marcipánhoz a mandula/cukor arány. Mást nem kell beletenni? Köszi

katy27 2012-12-05 13:10

A bolti marcipánmasszából készült szaloncukor cseppet sem jobb a bolti vacakoknál. Nem olyan nagy cucc mandulából és cukorból házi marcipánt gyúrni, és az legalább nincs tele adalékanyagokkal.

Nők Lapja Cafe 2012-12-05 13:10

Ezek a receptek annyira egyszerűek, hogy még a gyerekek is meg tudják csinálni, akkor pedig miért ne bíznánk rájuk... A Jézuska biztos értékelni fogja a szorgos kezek munkáját.

Nők Lapja Café: A legfinomabb házi szaloncukrok