Újragondolva: különleges bejglik

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nincsen baj a hagyományos bejglivel, de néha nem rossz újítani. Most három különleges receptet mutatunk.
Írta: | 2013. 11. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Mindegyik esetben ugyanabból az alaptésztából indultunk ki, ami a jó bejgli alapja.

Almás-mákos beigli

Alaptészta:

  • 45 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 1 + 1 (a kenéshez) tojássárgája
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg sertészsír

Almás-mákos töltelék:

  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg darált mák
  • 1 db alma
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg magozott meggy
Almás-mákos beigli
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük és lehűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Töltelék:

Összekeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát.

 

Diós-kandírozott gyümölcsös beigli

Alaptészta:

  • 45 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 1 + 1 (a kenéshez) tojássárgája
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg sertészsír

Diós-kandírozott gyümölcsös töltelék:

  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg (lehet más kandírozott gyümölcs is) kandírozott narancshéj
Diós-kandírozott gyümölcsös beigli
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük és lehűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A töltelék:

Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és ezzel a masszával kenjük meg a tésztát.

Gesztenyés-cseresznyés beigli

Alaptészta:

  • 45 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 1 + 1 (a kenéshez) tojássárgája
  • 1 dl víz
  • 15 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg sertészsír

Gesztenyés-cseresznyés töltelék:

  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál cseresznyelekvár
Gesztenyés-cseresznyés beigli
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint közepes

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük és lehűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Címkék: karácsony bejgli
Olvass tovább

Hozzászólások

andrjusa 2012-12-07 17:57

Milyen csipkelődő itt sok hozzászóló!!
Senki nem mondta, hogy ha nem tetszik, meg kell sütni!
Különben meg nem is rosszak! Sőt!
De ízlések és pofonok....

franc20 2012-12-07 08:19

talán a kandírozott az fincsi lehet, és a mákos meggyesnél maradnék, mert párom nem szereti azokat a nyalánkságokat, amibe benne van az alma.

kisgidus 2012-12-04 21:15

Én gesztenyés aszaltszilvásat szoktam és mindig nagy a sikere

zsozso1954 2012-12-04 20:49

Nem tudom mitől különleges a kandírozott gyümölcsös diós bejgli? Évek óta így készítem!

TSE 2012-12-04 15:26

Én még sosem sütöttem bejglit, de most kedvet kaptam, főleg a gesztenyéshez.

Mennyivel előre lehet elkészíteni? Meddig áll el a kész süti?

estei 2012-12-04 13:21

Szerintem összekeveredtek a dolgok: meggyes-mákos és almás-gesztenyés akart ez lenni...

Jujoka 2012-12-04 11:17

Hát ebben meg Neked van igazad.