Mézeskalács

3 kipróbált édesség karácsonyra

Bloggereink újabb adag izgalmas sütnivalót mutatnak, természetesen most is a karácsony jegyében. Hoztunk gyorsan összedobható és pepecselős desszertet is.

Habkarika Szani konyhájából

Magunk is elkészíthetjük ezt a sokak által kedvelt csemegét, nem feltétlenül kell a bolti habkarikával beérnünk. Díszíthetjük vele a karácsonyfánkat, vagy gasztroajándék gyanánt meglephetjük habkarika-fan szeretteinket. Ami a legjobb, hogy illően kicicomázhatjuk, így például a korábban bemutatott házi készítésű szórócukor is szerephez juthat végre!

3 rendhagyó édesség karácsonyra

 

 

Poharas lúdláb torta Rizsázzunktól

A csokis desszertek szinte minden esetben dzsoli dzsókernek bizonyulnak, karácsonykor is újíthatunk ezzel a poharasított tortával.  De vigyázat! Nagyon csokis, nagyon tömény. A kalóriákra ne gondoljunk, csak hunyjuk be a szemünket, úgy falatozzuk. Amiről nem tudunk, az nem hizlal.

Nagymamám húga rendszeresen készített lúdláb tortát. Imádtam. Az utóbbi időben messzemenő következtetésre jutottam: sok nekünk egy egész torta, még fele mennyiséggel is, ezért mi lenne, ha poharasítanám az egészet? Kipróbáltam, és bejött. Az elkészítése csak kicsivel tart tovább, mint amíg a tészta megsül. A kölkök miatt nem tömény étcsokit használtam, de akár 70%-os kakaótartalmút is tehetünk bele.

3 rendhagyó édesség karácsonyra

 

 

3 rendhagyó édesség karácsonyraMézeskalácsmuffin karácsonyi díszítéssel a Sütit akarok! blogtól

Nigella szokta mondani, hogy a konyhában való ténykedés felér egy terápiával. Osztom. Engem is ez kapcsol ki. Szeretem, hogy azonnal látszik a munkám eredménye, kézzel fogható, és örömet okoz az embereknek. Számomra megáll az idő, csak én és az aktuális süti létezünk. Az alkotás öröme.

Na mielőtt mindenki egy marthastuart-i idillt képzelne a konyhámba: nem az kapcsol ki, amikor a kis macaronok fölött idegeskedem, hogy vajon milyenek lesznek, vagy amikor életem második eckler fánkját éppen a kukába hajítom, miután az első adag tökéletesen sikerült. Ezek nem kapcsolnak ki. Ilyenkor szét tudnék robbanni, és legszívesebben a lépcsőház korlátja felett repíteném a dög kis ecklereket, tepsivel együtt, le a harmadikról. Ezekben az esetekben is van mondjuk terápia: az önnyugtatást gyakorlom, mert sajnos nem tud mindig ott lenni a pasim, aki ilyenkor mondogatja, hogy ne aggódj, biztos jó lesz, nincs semmi baj, legközelebb jobban sikerül.

Térjünk vissza az alkotás öröméhez, mert ezek a karácsonyi muffinok tényleg ünnepi jutalomjátékok. Kezdők is bátran álljanak neki! Egy kis marcipán csodákra képes, mind látványban, mind ízben! És csak minimális kézügyesség szükségeltetik hozzájuk! Tényleg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top