Mézeskalács

Így készül a tökéletes csokimáz

Tortákhoz, sütikhez elmaradhatatlan a csokimáz. Készítsd el velünk a tökéletes csokimázat egyszerűen és gyorsan. Csupán néhány lépést kell hozzá követni, és az eredmény nem marad el. Így készül tehát a karácsonyi sütik és torták tökéletes csokimáza.

A csokimáz készítésekor belefuthatsz abba a hibába, hogy a csokoládé nem eléggé folyós, vagy túl gyorsan megkeményedik, és lehetetlen szépen bevonni vele a tortát. A recept szerint készítendő csokimázzal ezeket a buktatókat könnyedén elkerülheted. Csodaszép, fényes és egyenletesen kenhető csokimázat készíthetsz.

A tökéletes csokimáz hozzávalói

  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg + 2 ek. cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 ek. holland kakaópor
  • fél cs. zselatin

Így készítsd el a tökéletes csokimázat

A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.

Így készül a tökéletes csokimáz

További csokimázkészítési ötletek az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top