A különlegesen finom mézes krémes receptje

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Mennyeien finom, lágy és krémes. Készítsd el velünk ezt a különleges mézes krémes süteményt. Nem bonyolult, ugyanakkor az időt rá kell szánni. Mégis érdemes belevágni, mert fantasztikusan finom mézes krémest készíthetsz. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan csináld.

Mézes lapok, különlegesen lágy tejszínes krémmel töltve. Jól hangzik? Akkor máris mutatjuk a legapróbb részletig, hogyan készül a mézes krémes. A sütemény elkészítése időigényes, de mindenképpen biztatunk, szánd rá az energiát, mert mindenképpen érdemes. A receptben írt hozzávalókat bögrében adjuk meg, így még egyszerűbb a hozzávalók kimérése. 1 bögre = 2,5 dl.

Hozzávalók a mézes krémes elkészítéséhez

A mézes tortalapokhoz

  • 3 bögre liszt
  • 1/4 bögre méz
  • 3/4 bögre porcukor
  • 3 nagy tojás
  • 2 ek vaj
  • 1 tk sütőpor

A tejszínes krémhez

  • 1 bögre tejszín
  • 2 bögre krémsajt (Mascarpone vagy Philadelphia)
  • 2 bögre porcukor

Így készítsd el a mézes krémest

A cukrot, a mézet és a vajat tűzálló edénybe, lassú tűzön kevergetve addig hevítsd, amíg a cukor teljesen felolvad. Mindenképpen fontos, hogy a keverék ne forrjon fel. Amikor a cukor feloldódott, vedd le az edényt a tűzről, tedd hideg vízbe, és várd meg, hogy legalább langyosra hűljön. Egyesével keverd hozzá a tojásokat, végül apránként a sütőporral elkevert lisztet.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A hozzávalókból készíts gyúrható tésztát. Lehetőség szerint kézzel ne érintsd meg, spatulával, fakanállal vagy robotgéppel gyúrd össze. Az elkészült tésztát vágd nyolc felé.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A nyolc bucit lisztes nyújtódeszkán nagyon vékonyra nyújtsd ki, kerek tortaforma segítségével azonos méretűre tudod vágni azokat. A mézes tésztalapokat egyesével süsd meg a 175 fokra előmelegített sütőben. A sütési idő mindössze 5-10 perc. Amint szépen pirosodnak, kiveheted a lapokat a sütőből, és jöhet a következő.

Fontos: a levágott tésztadarabokat se dobd ki, amikor a tortalapok megsültek, ezeket a levágott darabkákat is süsd meg. Darabold apróra, majd robotgépben, darálóban őröld finomra. A tésztamorzsával szórod majd a süteményt a legvégén.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A krémhez a receptben megadott hozzávalókat robotgép vagy habverő segítségével legalább 2-3 percig keverd krémes állagúra.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A krémet csak akkor töltsd a tortalapok közé, ha azok már teljesen kihűltek. Felhasználásig tedd hűtőszerkénybe a mézes krémes lágy tejszínes krémjét. A tortalapokra egyesével kend meg a krémmel, de úgy oszd el, hogy a süteménye tetejére és oldalára is jusson belőle.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

A félretett morzsával szórd meg egyenletesen a mézes krémest. Hogy jól átpuhuljon, a tálalás előtt dobozba téve legalább 1 napig hűtőszekrényben tárold. A mézes krémest kínálhatod önmagában, vagy gyümölcsökkel megrakva.

A különlegesen finom mézes krémes receptje

További mézes süteményrecepteket találhatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus