Mézeskalács

Így készül a legédesebb adventi naptár

Advent és karácsony elképzelhetetlen adventi naptár és mézeskalács nélkül. Miért is ne lehetne a kettőt ötvözni, és amolyan 2in1 mézeskalács-adventi naptárat készíteni? Megtettük. Imádni való, kihagyhatatlan. És hogy ennél ennivalóbb és édesebb adventi naptárat elképzelni sem lehet, abban egészen biztosak vagyunk.

Ha szűkös az időd, de mégis valami különlegességet szeretnél idén adventre és karácsonyra, készíts mézeskalács adventi naptárat. Hogy csodásan mutat, fűszeres illata belengi az otthonod, és különleges karácsonyi hangulatot varázsolhatsz vele, ez csupán néhány indok, amiért mindenképpen érdemes belevágni a munkába. Gyerekek, felnőttek egyaránt imádni fogják, és azt is garantáljuk, egyetlen morzsa sem marad belőle.

Így készül a mézeskalács adventi naptár

Természetesen először a tökéletes mézeskalács tésztáját készítsd el. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, és a különböző karácsonyi formákkal szúrd ki. Fontos, mindegyik felső részét hurkapálcával vagy hústűvel lyukaszd át, mielőtt a sütőbe kerülnének, hogy a díszítést követően fel tudd fűzni a mézeskalácsokat.

A mézeskalács adventi naptár darabjait a kihűlést követően színes vagy fehér cukormázzal fantáziád szerint díszítheted. Cukorgyöngyökkel még mutatósabbak lesznek. Ne felejtsd el megszámozni őket. Amikor a cukormáz teljesen megszilárdult, óvatosan felfűzheted a kalácsokat a színes szalagra vagy zsinórra. Advent négy hete pedig épp olyan gyorsan eltelik, mint ahogyan az adventi naptár mézeskalácsait elfogyasztjátok.

Érdemes belőle azonnal többet készíteni.

Ennivaló adventi naptár
Ennivaló adventi naptár

További csodás ötletek mézeskalács adventi naptárra

Megnézem
Összes kép (1)

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top