Mézeskalács

Dán kuglóf, amit ünnepre is megsüthetsz

Igazából nem is tudom, hogy ez a recept miért nem került még fel ide, hiszen nagyon sokszor megsütöm. Bevallom, imádok reggelire valami édes pékárut enni.

Van, amikor ez a kuglóf kerül a reggeli asztalra. Tulajdonképpen nagyon egyszerűen össze lehet állítani, olyan egyszerű, mint egy muffin, sőt itt nem kell a nedves és a száraz dolgokat külön összekeverni, itt minden mehet bele egy tálba, csak a végén kell a tojásfehérjehabbal vacakolni picit. Most, hogy úgy gondoltam, megírom a receptet itt, figyeltem arra, hogy mennyi idő alatt készül el, mert pontos akartam lenni, és kicsit én is meglepődtem, hogy a tészta összekeverése és a kész kuglóf között csak 1 óra telt el, de tényleg így volt. Tehát elmondhatom, hogy kb. másfél óra (kicsit azért hagyni kell hűlni), és már ehetünk is belőle. 

Dán kuglóf, amit ünnepre is megsüthetsz

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, és a sárgáját a porcukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom az olajat, citromlét, meleg vizet, a citrom reszelt héját, sütőport, lisztet. Jól összedolgozom. A tojások fehérjéjéből kemény habot verek, apránként hozzáadva a kristálycukrot. Lassú, nagy, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverem, vigyázva, nehogy összetörjön.

A folytatásért kattints a Sütisdobozom caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top