Mézeskalács

Mézeskalács sütemény bögrésen

Ennél több nem is kell a karácsonyi hangulathoz. Mézeskalácsillat, fahéj, szegfűszeg, kakaó, vanília, pikáns szilvalekvár, roppanós csokoládéburok.

Mindez pedig egyszerűen, a gyorsabbnál is gyorsabban. Kicsik és nagyok kedvence, ami sokáig eláll. Olyan, mintha szilvás, mézes puszedliba harapnánk…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Hozzávalók a mézeskalács tésztához:

  • 1 bögre méz (25 dkg)
  • 1 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • 2 csapott evőkanál holland kakaópor
  • fél bögre porcukor (10 dkg)
  • 3 teáskanál mézeskalácsos fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke)
  • 2 tojás
  • szűk fél bögre tej (1 dl)

A folytatásért kattints a Rupáner konyha caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top