Tuti Tippek

Házi mogyorókrém: egy ajándék, amivel nem lehet mellé lőni

Aki nem akarja kivenni a részét a karácsonyi vásárlási dömpingből, annak jöjjön egy tuti tipp a konyhából. Így készül a házi mogyorókrém.

Hozzávalók 2 db kb. 0,5 literes üveghez

  • 60 g őrölt mogyoró
  • 150 g enyhén keserű tortabevonó
  • 150 g vaj
  • 3 ek. méz
  • ½ tk. őrölt fahéj
Házi mogyorókrém: egy ajándék, amivel mellé lőni nem lehet

Elkészítés:

  • A mogyorót egy edényben, zsiradék hozzáadása nélkül, megpirítjuk. Kivesszük az edényből, és hűlni hagyjuk.
  • A tortabevonót felaprítjuk, majd a vajjal együtt, vízfürdő felett felolvasztjuk. A masszát áttesszük egy keverőtálba, és ha kissé kihűlt, kézi mixer segítségével, kb. 3 percig habosítjuk. Hozzáadjuk a mézet, a mogyorót és a fahéjat, alaposan összekeverjük, végül a masszát üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top