Mézeskalács

A legegyszerűbb gasztroajándék: karácsonyi csokifrizbi

Roppant egyszerű és ráadásul látványos is a Csak a puffin blog szerzőjének kreálmánya, úgyhogy akár last minute ajándék is lehet. Csak azért frizbi, mert olyan alakja van, de azért valódi frizbizésre ő sem használná.

A legegyszerűbb gasztroajándék: karácsonyi csokifrizbiAz ötlet egyébként egy boltban lődörögve jött, ahol láttam egy hasonlót, csak az egy kicsit iparibb volt, és nem volt ilyen szép a csomagolása. Viszont cserébe jóval drágább volt. Naná. Meg nem volt ilyen frankó neve.

Mi kell hozzá?

  • étcsoki – vagy tejcsoki, ha valaki azt szereti esetleg
  • reszelt narancshéj / aszalt sárgabarack / (sótlan) mogyoró /csipetnyi őrölt chili / őrölt gyömbér / fahéj / kardamom – ki mit szeret.
  • sütőpapír
  • celofán, szalag

Hogyan csináld?

Sütőpapírt terítünk egy nagyobb vágódeszkára, tepsire vagy bármire, amit aztán be tudunk tenni a hűtőbe is. Attól függően, hogy mit szeretnénk használni a csoki ízesítéséhez, díszítéséhez, előkészítjük a fűszereket,  feltéteket. Például az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, ha narancssal is ízesítjük, akkor a héját lereszeljük, ha mogyoró a feltét, akkor a mogyorót durvára vágjuk, stb.

10 dkg étcsokoládét kockákra törünk, és a 2/3 részét egy kis lábasba tesszük. Vízgőz felett vagy simán a tűzhelyen, folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon megolvasztjuk (tényleg kevergetni kell, mert különben leéghet a csoki!). Ha megolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről, és beledobáljuk a maradék 1/3 adagnyi csokit, majd addig kevergetjük, míg el nem olvad teljesen.
Ezen a ponton keverjük hozzá a fűszer(eke)t – ha fűszeres csokit szeretnénk.

A recept folytatásáért kattints a Csak a puffin blogra!

A legegyszerűbb gasztroajándék: karácsonyi csokifrizbi


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top