nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

A legfinomabb házi szaloncukrok

Ezek a receptek annyira egyszerűek, hogy még a gyerekek is meg tudják csinálni, akkor pedig miért ne bíznánk rájuk... A Jézuska biztos értékelni fogja a szorgos kezek munkáját.
Ízbolygó
f Ajánlom

 

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg (mehet aszalt meggyel vegyesen) aszalt sárgabarack
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az aszalványokat nagyon apróra kockázzuk, majd a marcipánba gyúrjuk. Ujjnyi méretű hurkát sodrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és a hűtőben kihűtjük.

Gesztenyés szaloncukor

Hozzávalók:

  • 18 dkg + 20 a mártáshoz étcsokoládé
  • 3 evőkanál meggylé
  • 25 dkg gesztenyemassza
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a masszához keverjük a lével együtt. 20 percet hűtjük, majd ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

 

Kókuszos szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál kókusztej
  • 3 dkg kókuszreszelék
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk, majd a kókusztejjel és a reszelékkel elkeverjük. Hűlni hagyjuk, hogy formázhatóvá váljon. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle. 3 cm-es darabokra vágjuk és szaloncukrot formálunk belőle. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a szaloncukrokat megmártjuk benne, jól lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre, tányérra tesszük és hűtőben kihűtjük.

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon