Mézeskalács

Karácsonyi étcsokoládés-narancsos trüffel

A trüffel tipikusan az a finomság, amelytől az ember rettenetesen tart, egészen addig, amíg egyszer – iszonyúan csokis tenyérrel – rá nem ébred, hogy ebben aztán semmi ördöngösség nincs, ellenben finom és mutatós.


Karácsonyi étcsokoládés-narancsos trüffel Étcsokoládés-narancsos trüffel

Hozzávalók:
• 40 dkg narancsos étcsokoládé (70%-os)
• 1,5 dl jó minőségű, zsíros tej
• ½ ek cointreau
• 2-3 ek. holland kakaópor

A csokoládét egy nagy fémüstbe teszem, és gőz fölött megolvasztom. Amíg olvad, addig felforrósítom a tejet, majd ezt is az olvadt csokoládéhoz öntöm. Leveszem a gőzről a tálat, hozzákeverem az alkoholt. A tálat hideg vizes fürdőbe állítom, folyamatosan kevergetve hagyom, hogy megszilárduljon. A kakaóport egy nagyobb lapostányérba szitálom.

A csokoládékrémet mogyorónyi gömböcskékké sodrom, majd finoman meghempergetem a kakaóporban, és egy tálra teszem. A trüffel ízesítésével kapcsolatban a variációk száma végtelen. Lehet beletenni aszalt gyümölcsöket, készíthető többféle csokoládékrém összegyúrásával. A krémbe keverhető alkohol, akár pálinka, akár valamilyen krémlikőr. A csokigolyó hempergethető ízesített kakaóporba, durvára tört dióba, mandulába, apró, színes cukorgyöngyökbe, vagy bevonható csokoládémázzal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top