üzenet Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné KÜLDJ ÜZENETET! ÖSSZES ÜZENET

Mézes béles

Ha valakinek sosem elég.
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 3 dkg libazsír
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 ek. méz (klasszikus, nagymamaféle kanállal számolva)
  • 0,4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
Elkészítés:

Az alapanyagokat tésztává gyúrom, majd begyújtom a sütőt 190 fokra. Két nagy gáztepsit előveszek, levágok hozzá sütőpapírt. A tésztámat megfelezem. A sütőpapírt a deszkára helyezem, ráteszem a tésztám, és azon nyújtom ki. Így nem kell átügyeskedni a tepsire a vékonyra nyújtott tésztát, sokkal könnyebben kezelhető. Alaposan kinyújtom, tepsire teszem, és aranybarnára sütöm (10-12 perc). Mikor kisült, akkor két-két lapot vágok a papíron pihenő tésztáimból, majd egymásra helyezem őket, és még formázok rajta, ha kell.

Aztán elkészítem a tölteléket.

Hozzávalók:

  • 3,5 dl tej
  • ½ vaníliarúd belseje
  • 6 dkg búzadara
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 15-20 dkg szilvalekvár (lehetőleg tavalyi, illetve minél sűrűbb)
Elkészítés:

A vajat habosra keverem a porcukorral. A tejet felteszem főni, belekaparom a vaníliarúd belsejét, majd hozzáadom a grízt. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. Ha kész, félrehúzom, hagyom félig kihűlni, majd homogén krémmé keverem a cukros vajjal.

Tálra helyezem az első tésztámat, megkenem a krém felével (alaposan, mert a tészta sokat felvesz), majd ráhelyezem a következő tésztámat. Ezt a réteget szilvalekvárral borítom, majd ráhelyezem az újabb tésztát, erre felkenem a krém másik felét, végezetül ráteszem a negyedik tésztámat. A tésztát jó esetben 2-3 napig hagyom, hogy összeérjen, és mielőtt debütálna a család és a vendégek előtt, porcukorral alaposan megszórom.

Hozzászólások

Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás