Mézeskalács

Desszert törött lábú mézeskalács figurából

Esetleg kicsit elrontottad az első adag mézeskalácsodat? Ne keseredj el!

Hozzávalók 8 személyre:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 tojássárgája
  • 1 liter tejszín
  • 15 dkg mézeskalács
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítés:

A kristálycukrot a tojássárgákkal tálban habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a tejszínt és az apróra morzsolt mézeskalácsot. Néhány percig pihentetjük, majd átpasszírozzuk és leszűrjük. Közben kis lábosban vizet forralunk.

A krémet kis tűzálló tálkákba adagoljuk, és a vízgőzben felmelegítjük. Akkor kész a desszert, amikor kavarás közben már nem keletkeznek hullámok a felszínen. Langyosan kínáljuk, előtte a tetejét barna cukorral megszórjuk, és grillen karamellizáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top