Mézeskalács

Tengeri sügér kókuszos csiliszósszal

Hozzávalók 4 személyre:



  • fél dl száraz cherry,
  • fél dl szójaszósz,
  • 4 tengerisügér-filé (1 db kb. 16 dkg),
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csilipaprika,
  • 1 ek. vaj,
  • 1 dl hal-alaplé,
  • 1 doboz kókusztej (kb. 160 ml),
  • 1 tk. kurkuma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • cukor,
  • 1 cs. koriander,
  • 2 ek. olívaolaj.

Elkészítés:


A cherryt a szójaszósszal összekeverjük, és a sügérfiléket ebben 20 percig marináljuk. A finomra vágott hagymát, a fokhagymát, a félbevágott, kimagozott, karikákra vágott csilipaprikát a felhevített vajban üvegesre pároljuk. Ekkor a hal-alaplével felöntjük, összeforraljuk, a kókusztejet hozzáöntjük, ismét felforraljuk, végül az egészet összemixeljük. Kurkumával, sóval, borssal fűszerezzük. A finomra vágott koriandert is hozzáadjuk. A halat a marinádból kivesszük, szárazra töröljük, és mindkét oldalát 3 percig sütjük az olívaolajban. Köretként ajánlhatunk rizst és tésztát egyaránt.











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top