Kávés-narancsos trüffel

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A trüffel tipikusan az az édesség, amirõl kevesen tudják, mit jelent, de annál többen szeretik. Most mindent megtudhatsz a trüffel-titokról, csak készítsd el!
2004. 12. 02. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):

Massza:
• 200 g étcsokoládé (legfinomabb a legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkező étcsokoládéval, de használhatunk hozzá bármilyen étcsokoládét)
• 50 ml erős kávé
• 50 g porcukor
• 75 g lágy vaj
• 2 evőkanál leszűrt narancslé vagy narancslikőr, esetleg rum
• fél narancs reszelt héja (közepes méretű)

Ezenkívül:
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 evőkanál őrölt kávé


Elkészítés:

A csokoládét feldaraboljuk, és vízfürdőben közepes hőfokon megolvasztjuk. A kávét összekeverjük a narancslikőrrel és a narancshéjjal. A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat, és konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a kávét és a megolvasztott csokoládét. A csokoládémasszát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Eközben a tepsi felét kibéleljük sütőpapírral. A vanillincukrot elvegyítjük a kávéporral, és 1/3 részét a sütőpapírra szórjuk. A csokoládémasszát egy nyomózsákba töltjük (7 mm átmérőjű nyomófejjel). A masszából csíkokat húzunk a sütőpapírra. Megszórjuk a maradék vanillincukor-kávépor eleggyel, és megszilárdulásig a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 2,5 cm hosszú darabokra vágjuk, és bonbonos papírkákba helyezzük.

TIPP:
A kést minden vágás után forró vízbe mártjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, hogy szép vágási felületet kapjunk.
Olvass tovább

Hozzászólások