Tuti Tippek

Miért járnak az emberek csúnya pulcsiban?

Ma komoly ünnepnapot ülnek meg szerte a világban, december 20. a Nemzetközi Karácsonyi Csúnya Pulcsi Nap. De mi jó abban, ha az ember egy vigyorgó rénszarvasos pulcsiban csinál magából bohócot? Hát például a közös bolondozás, ami alatt az ünnepek körüli hajtást is elfelejtjük.

A csúnya pulcsi nap lényege, hogy munkába vagy otthonra karácsonyi motívumokkal túldíszített pulcsit húzunk, de a bátrakat arra biztatják, hogy ügyintézéshez, állásinterjúhoz vagy bírósági megjelenéshez is merjenek beöltözni. Hogy honnan ered ez a globális őrület, miért kezdhettek el emberek tömegei giccses kötött pulcsikért rajongani, amiken cicák játszanak masnis ajándékcsomagokkal, és egyáltalán mi az értelme ennek, arra sokan keresik a választ.

Óriási divat a karácsony

Most képekben magyarázzuk el a legfontosabb állomásokat és tudnivalókat. A Bridget Jones naplójának kínos, karácsonyozós jelenete biztos ismerős pont az anyuci kedvenc fiának öltöztetett Mark Darcyval:

Megnézem
Összes kép (1)

Nézd meg azt is, hogyan karácsonyoztak nagyanyáink a 20. század első felében:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top