Tuti Tippek

Ünnepelj mentás forró csokival!

A tél nemcsak a nagykabátok és meleg sapkák ideje, hanem a forró csokié is. Ezt a fahéjas-mentás karácsonyi változatot könnyen elkészítheted a recept alapján, és ha szeretnéd, máshogy is ízesítheted. Ha van kedved, kísérletezhetsz pirított pillecukorral is.

Ünnepelj mentás forró csokival!
Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej (lehet mandulatej, szójatej vagy kókusztej is)
  • 2 nagy kanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 g főzőcsoki
  • 60 g  étcsoki (60 százalékos)
  • 2 nagy evőkanál frissen lefőzött kávé
  • fél teáskanál fahéj
  • tejszínhab
  • 2-3 csepp mentaszirup (ha nincs, akkor megteszi 2-3 evőkanál mentás gyógycukorka összetörve)

Díszíthetjük a saját készítésű forró csokink tetejét kakaóporral, kis tortára való szórócukrokkal, fekete vagy fehér csokiforgáccsal, sőt kipróbálhatjuk hozzá az amerikaiak kedvencét, a számunkra misztikus pirított pillecukrot. A látványt biztosan megdobja.

A filmekben ezt tábortűznél csinálják, de sütőben is megpiríthatjuk a pillecukrokat, csak tegyük sütőpapíron a sütőbe, forgassuk, amíg minden oldaluk szépen le nem barnul. Ha kezdenek furán deformálódni, akkor belül már jó folyósak, azaz elkészültek.

Csokit a tejbe

A forró csokihoz melegítsük fel alacsonyabb lángon a tejet, ahogy hevül, öntsük bele a kakaóport. Amikor elkevertük, és tovább melegedett a tej, tegyük bele a csokidarabokat és a mentás cukrot vagy szirupot is. Amikor feloldódtak, adjuk hozzá a kávét, a fahéjat, és keverjük tovább szorgosan. Vegyük le a tűzről, hagyjuk pihenni pár percet, töltsük ki helyes bögrékbe, díszítsük, és igyuk meg a családdal vagy a barátokkal.

Jó forrócsokizást!

Ünnepelj mentás forró csokival!

Forrás: Kiran Tarun blog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top