üzenet Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva KÜLDJ ÜZENETET! ÖSSZES ÜZENET

Így adományozhatunk 2012 karácsonyán

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A szeretet ünnepén való adományozásnak világszerte nagy hagyományai vannak. Az alábbiakban azoknak szeretnénk néhány tippel segíteni, akik 2012-ben mindenképp szeretnének segíteni a rászorulókon, de nem tudják, hogyan is tegyék.
Írta: Naményi Franciska2012. 11. 11. Hurrá karácsony! rovat 
A karácsonyt sokan a legszebb ünnepként jegyzik, de azokban a családokban, ahol nagy a szegénység, keserű pillanatokat okozhat a szülőknek, ha a szeretet ünnepén – a szűkös anyagi lehetőségeik miatt – gyermekeik arcán csalódottság tükröződik. Azok a szerencsésebbek, akik karácsonykor segíteni szeretnének másokon, ma már rengetegféleképpen megtehetik ezt, ugyanis alapítványok, szervezetek, egyházak sokasága igyekszik a valóban rászorulókhoz eljuttatni a kisebb-nagyobb adományokat, de mi magunk közvetlenül is a tettek mezejére léphetünk. Az alábbiakban összeszedtünk néhány ötletet azoknak, akik segíteni szeretnének másokon, csak még nem tudják milyen úton, módon tegyék.

Az egyik legkényelmesebb és legegyszerűbb módja az adakozásnak, amikor egy előre meghatározott összegért felhívunk egy-egy adományvonalat. Az Ökumenikus Segélyszervezet idei akciója, az országos adventi pénzadománygyűjtés úgy tűnik, eddig hatalmas siker, hiszen a 1353-as adományvonalat (ahol egyetlen hívás során 250 forinttal segítjük a rászorulókat) advent első hetében már 30 ezren hívták. A szám természetesen advent ideje alatt végig hívható, egészen pontosan december 31-ig, de online és csekken történő adományozásra is van lehetőség. Az így összejött pénzt az „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek” mottójú segélyszervezet munkatársai a valóban rászorulókhoz juttatják el a későbbiekben. 

Így adományozhatunk 2012 karácsonyán

Egy cipőben járunk!

A Magyar Vöröskereszt ugyancsak készült hasonló adományvonallal. A 1359-es, minden hálózatból elérhető számot hívva, vagy az „ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével az adakozók 250 forinttal segítik „Egy cipőben járunk!” elnevezésű gyűjtőakciót. A befolyt összeget gyermekcipők vásárlására fordítják majd. És hogy miért éppen lábbelire? Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója szerint a hozzájuk forduló rászorulók közül egyre többen kérnek cipőt gyermekeik számára, így nem volt kérdés, mi az, amire valóban nagy szükségük van a szegényebb sorban élő gyerekeknek. A Magyar Vöröskereszt január 3-ig tartó akciójának különlegessége, hogy a vonal végén hét híresség hangját hallhatjuk felvételről, köztük Bényi Ildikó, Ördög Nóra, Bochkor Gábor műsorvezetőkét, Loláét és Puskás Petiét.

Ha nem pénzzel, hanem kézzel fogható ajándékokkal szeretnénk segíteni, erre is van lehetőségünk. A Gyermekétkeztetési Alapítvány javára a Campona Bevásárló és Szórakoztatóközpont például „Jamity” néven indított jótékonysági gyűjtőakciót. Az angol lekvár (jam) és jótékonyság (charity) szavak összeolvadásából született mozgalom célja olyan tartós fogyasztási cikkek felhalmozása az alapítvány számára, melyet bármikor szétoszthatnak a rászoruló gyerekek és családjaik között. Legyen szó a nagyink isteni eperlekvárjáról, lisztről, cukorról, konzervekről, tésztákról és a karácsonyfa alá való finomságokról, biztosak lehetünk abban, hogy szívesen fogadják. Amennyiben úgy érezzük, szívesen hozzájárulnánk ahhoz, hogy minden gyermek teli pocakkal ülhessen a karácsonyfa alatt, nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a főváros legdélebbi bevásárlóközpontjába és az ott elhelyezett gyűjtőpultnál hagyni adományunkat.

A Magyar Postán keresztül is kivehetjük részünket a karácsonyi jótékonykodásból. A Vöröskereszt és a magyarországi plázák közös akciója, a MikulásGyár, idén december 6-tól december 21-ig tart. Ennek keretében tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyveket adhatunk le a gyűjtőpontokon (Budapesten a már jól bevált központi sátor a Műcsarnok mellett, az 56-osok terén, Budapesten a WestEnd City Center, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár, vidéken pedig a Győri ETO Park, a Kecskeméti Malom Központ, a WestEnd City Center, Kecskeméti Malom Központ, Alba Plaza, Székesfehérvár, Debrecen Plaza, Kaposvár Plaza, Miskolc Plaza, Szeged Plaza és a Zala Plaza). Ezeket az adományokat dobozokba szelektálják a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, majd a csomagokat a Magyar Posta szállítja díjmentesen a szervezet megyei központjaiba, ahonnan később rászorultsági alapon osztják szét őket.

A Magyar Postának nem ez idén karácsonykor az egyetlen jótékonysági platformja, az Ökumenikus Segélyszervezettel ugyanis közös adventi akciót indított útjára. A Budapesti Karácsonyi Vásáron található Postaboltban külön erre az alkalomra készített ünnepi képeslapok közül válogathatunk és vásárolhatunk. Az eladásából származó teljes bevétellel a segélyszervezet munkáját támogatja a posta, vagyis mi minden egyes képeslap esetében 250 forinttal járulunk hozzá a szervezetet jótékonysági munkájához.

Karácsonyi ajándékkal az állatokért is

Vannak, akik nem csak embertársaikra, hanem a télen fokozott szenvedésnek, az időjárás viszontagságainak kitett gazdátlan állatokra is gondolnak. Aki a négylábúaknak is szívesen segítene, az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában megteheti, ahol december 16-án a tököli Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, a Macskamentő Alapítvány és az Elveszett Állatokért Alapítvány számára rendeznek jótékonysági börzét. A neves képző- és iparművészek önköltségi áron kínált portékái megvásárlásával egyszerre szerezhetünk be szeretteinknek egyedi karácsonyi ajándékot, és tehetjük kicsit jobbá, szebbé az árva állatokat életét.
 
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás

Europark(X)

Címlapon

Legjobbak

Iskolapadból a szülőszobára

A korai gyermekáldás nem jelenti feltétlenül a fiatal...
Facebook lájkok száma
Vakáció kánikulában – ezek a dehidratáció jelei

Dehidratáció nyaralás alatt

A nyári kánikulában, a családi vakáció alatt a...
Facebook lájkok száma
Nem kelendő az új szocpol

Nem kelendő az új szocpol

Az eddigi igénylés jócskán elmaradt a kormány...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma1
Megátkozta sírjának meggyalázóit a leghíresebb drámaíró

Megátkozta sírjának meggyalázóit a leghíresebb drámaíró

Egykor a színházlátogatók hintóit és lovait őrizte,...
Facebook lájkok száma
Harci delfineket és oroszlánfókákat is bevet a NATO

Harci delfineket és oroszlánfókákat is bevet a NATO

Tengeri emlősök most először vesznek részt a katonai...
Facebook lájkok száma
Meghalt Kína legkövérebb embere – 300 kiló volt

Meghalt Kína legkövérebb embere – 300 kiló volt

A 22 éves férfi élete az evésről és az alvásról szólt,...
Facebook lájkok száma
Újra összeállt Tom Hanks és Steven Spielberg

Újra összeállt Tom Hanks és Steven Spielberg

Negyedik alkalommal dolgozik együtt a páros, ezúttal...
Facebook lájkok száma
Bárki beköltözhet Catherine Deneuve kastélyába

Bárki beköltözhet Catherine Deneuve kastélyába

A 70 éves francia filmsztár tulajdonában lévő...
Facebook lájkok száma
Zivatarokra és 25 fokra is számíthatunk

Zivatarokra és 25 fokra is számíthatunk

Napos és záporos, zivataros időszakok váltogatják...
Facebook lájkok száma
Elrejti új szerelmét a nyilvánosság elől Détár Enikő

Elrejti új szerelmét a nyilvánosság elől Détár Enikő

Détár Enikő újra boldog, de nem él álomvilágban.
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Íme, az ember alkotta természet

Íme, az ember alkotta természet

A Föld napján képekben mutatjuk meg, mit is alkotott...
Facebook lájkok száma285
Árnyékvilág – Egy nap a javítóintézetben

Egy nap a javítóintézetben

Miközben korlátozzák a fiatalok szabadságát, mindent...
Facebook lájkok száma269
Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Nők, akik „kényszerből” lettek világhírűek és milliomosok

Mit tehet egy nő, ha a világ összeesküszik ellene?...
Facebook lájkok száma233
Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Gera Zoltánt választották a nemzet színészének

Ő került a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére.
Facebook lájkok száma190
Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

Ez a lábbeli válthatja le a flipflop papucsot

A gyógypapucs lesz a nyár divatja.
Facebook lájkok száma168 Hozzászólások száma11
Gyurcsík Tibi határozottan menetel előre a szlovák X-Faktorban – videó

Gyurcsík Tibi határozottan menetel előre a szlovák X-Faktorban – videó

Gyurcsík Tibi a tehetségkutató szlovák kiadásában már...
Facebook lájkok száma130
Gyönyörű helyen romantikázott Katalin és Vilmos herceg – galéria

Gyönyörű helyen romantikázott Katalin és Vilmos herceg – galéria

Ausztrália egyik legszebb, legnyugodtabb és legősibb...
Facebook lájkok száma94
VV6: A nézők nem tudnak túllépni Iza mocskolódásán

VV6: A nézők nem tudnak túllépni Iza mocskolódásán

A Való Világok történetében történt legbotrányosabb...
Facebook lájkok száma90 Hozzászólások száma6