üzenet A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol, mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, biztosan finom-e. Éva Te vagy a legnagyobb hős a világon, Én a Királynőd és Te a Királyom. :) Az én világomban tényleg így van.  Eperrr Neked még a gumicukrokat is odaadnám! Gingy Szeretnék nagyon boldog Valentin-napot kívánni a páromnak és nagyon szeretem őt! Kispocak  Anett Szél vagy, és én búzaszál,ezüst lelkünk összezár. Eszter A szeretet az, amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. Apóka Szeretlek, mint a fényt a termek, mint lángot a lélek, test a nyugalmat! Piri Szerelmem még 20 év múlva is le fogom enni a habot a csokipudingodról.Szeretlek! :D Monyóné „Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek." Éva Minden pillanat amit Veled tölthetek kincs!  Anett KÜLDJ ÜZENETET! ÖSSZES ÜZENET

Így adományozhatunk 2012 karácsonyán

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A szeretet ünnepén való adományozásnak világszerte nagy hagyományai vannak. Az alábbiakban azoknak szeretnénk néhány tippel segíteni, akik 2012-ben mindenképp szeretnének segíteni a rászorulókon, de nem tudják, hogyan is tegyék.
Írta: Naményi Franciska2012. 11. 11. Hurrá karácsony! rovat 
A karácsonyt sokan a legszebb ünnepként jegyzik, de azokban a családokban, ahol nagy a szegénység, keserű pillanatokat okozhat a szülőknek, ha a szeretet ünnepén – a szűkös anyagi lehetőségeik miatt – gyermekeik arcán csalódottság tükröződik. Azok a szerencsésebbek, akik karácsonykor segíteni szeretnének másokon, ma már rengetegféleképpen megtehetik ezt, ugyanis alapítványok, szervezetek, egyházak sokasága igyekszik a valóban rászorulókhoz eljuttatni a kisebb-nagyobb adományokat, de mi magunk közvetlenül is a tettek mezejére léphetünk. Az alábbiakban összeszedtünk néhány ötletet azoknak, akik segíteni szeretnének másokon, csak még nem tudják milyen úton, módon tegyék.

Az egyik legkényelmesebb és legegyszerűbb módja az adakozásnak, amikor egy előre meghatározott összegért felhívunk egy-egy adományvonalat. Az Ökumenikus Segélyszervezet idei akciója, az országos adventi pénzadománygyűjtés úgy tűnik, eddig hatalmas siker, hiszen a 1353-as adományvonalat (ahol egyetlen hívás során 250 forinttal segítjük a rászorulókat) advent első hetében már 30 ezren hívták. A szám természetesen advent ideje alatt végig hívható, egészen pontosan december 31-ig, de online és csekken történő adományozásra is van lehetőség. Az így összejött pénzt az „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek” mottójú segélyszervezet munkatársai a valóban rászorulókhoz juttatják el a későbbiekben. 

Így adományozhatunk 2012 karácsonyán

Egy cipőben járunk!

A Magyar Vöröskereszt ugyancsak készült hasonló adományvonallal. A 1359-es, minden hálózatból elérhető számot hívva, vagy az „ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével az adakozók 250 forinttal segítik „Egy cipőben járunk!” elnevezésű gyűjtőakciót. A befolyt összeget gyermekcipők vásárlására fordítják majd. És hogy miért éppen lábbelire? Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója szerint a hozzájuk forduló rászorulók közül egyre többen kérnek cipőt gyermekeik számára, így nem volt kérdés, mi az, amire valóban nagy szükségük van a szegényebb sorban élő gyerekeknek. A Magyar Vöröskereszt január 3-ig tartó akciójának különlegessége, hogy a vonal végén hét híresség hangját hallhatjuk felvételről, köztük Bényi Ildikó, Ördög Nóra, Bochkor Gábor műsorvezetőkét, Loláét és Puskás Petiét.

Ha nem pénzzel, hanem kézzel fogható ajándékokkal szeretnénk segíteni, erre is van lehetőségünk. A Gyermekétkeztetési Alapítvány javára a Campona Bevásárló és Szórakoztatóközpont például „Jamity” néven indított jótékonysági gyűjtőakciót. Az angol lekvár (jam) és jótékonyság (charity) szavak összeolvadásából született mozgalom célja olyan tartós fogyasztási cikkek felhalmozása az alapítvány számára, melyet bármikor szétoszthatnak a rászoruló gyerekek és családjaik között. Legyen szó a nagyink isteni eperlekvárjáról, lisztről, cukorról, konzervekről, tésztákról és a karácsonyfa alá való finomságokról, biztosak lehetünk abban, hogy szívesen fogadják. Amennyiben úgy érezzük, szívesen hozzájárulnánk ahhoz, hogy minden gyermek teli pocakkal ülhessen a karácsonyfa alatt, nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a főváros legdélebbi bevásárlóközpontjába és az ott elhelyezett gyűjtőpultnál hagyni adományunkat.

A Magyar Postán keresztül is kivehetjük részünket a karácsonyi jótékonykodásból. A Vöröskereszt és a magyarországi plázák közös akciója, a MikulásGyár, idén december 6-tól december 21-ig tart. Ennek keretében tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyveket adhatunk le a gyűjtőpontokon (Budapesten a már jól bevált központi sátor a Műcsarnok mellett, az 56-osok terén, Budapesten a WestEnd City Center, a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár, vidéken pedig a Győri ETO Park, a Kecskeméti Malom Központ, a WestEnd City Center, Kecskeméti Malom Központ, Alba Plaza, Székesfehérvár, Debrecen Plaza, Kaposvár Plaza, Miskolc Plaza, Szeged Plaza és a Zala Plaza). Ezeket az adományokat dobozokba szelektálják a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, majd a csomagokat a Magyar Posta szállítja díjmentesen a szervezet megyei központjaiba, ahonnan később rászorultsági alapon osztják szét őket.

A Magyar Postának nem ez idén karácsonykor az egyetlen jótékonysági platformja, az Ökumenikus Segélyszervezettel ugyanis közös adventi akciót indított útjára. A Budapesti Karácsonyi Vásáron található Postaboltban külön erre az alkalomra készített ünnepi képeslapok közül válogathatunk és vásárolhatunk. Az eladásából származó teljes bevétellel a segélyszervezet munkáját támogatja a posta, vagyis mi minden egyes képeslap esetében 250 forinttal járulunk hozzá a szervezetet jótékonysági munkájához.

Karácsonyi ajándékkal az állatokért is

Vannak, akik nem csak embertársaikra, hanem a télen fokozott szenvedésnek, az időjárás viszontagságainak kitett gazdátlan állatokra is gondolnak. Aki a négylábúaknak is szívesen segítene, az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában megteheti, ahol december 16-án a tököli Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány, a Macskamentő Alapítvány és az Elveszett Állatokért Alapítvány számára rendeznek jótékonysági börzét. A neves képző- és iparművészek önköltségi áron kínált portékái megvásárlásával egyszerre szerezhetünk be szeretteinknek egyedi karácsonyi ajándékot, és tehetjük kicsit jobbá, szebbé az árva állatokat életét.
 
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás

Europark(X)

Címlapon

Legjobbak

Szupercuki fotók Ricky Martin divatdiktátor ikreiről

Ennivalóak Ricky Martin ikrei

Ricky Martin nemcsak magát, hanem a fiait is szereti a...
Facebook lájkok száma
Szeretőség: ki a vesztes?

Szeretőség: ki a vesztes?

Van egy férfi és van egy nő! Egymásra néznek,...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Baleset érte Salma Hayeket

Baleset érte Salma Hayeket

Megint bokasérülés érte Salma Hayeket, így csak...
Facebook lájkok száma
Apja megtiltotta Britney Spearsnek a házasságot

Nem lesz újabb Britney-nász

Nem állhat újra az oltár elé az énekesnő, mert az apja...
Facebook lájkok száma
Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma
Répás linzer húsvétra

Répás linzer húsvétra

Ezt az egyszerűen elkészíthető linzert azok is bátran...
Facebook lájkok száma
Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Húsvéti ajtódísz kezdőknek

Egy aranyos húsvéti ajtódísz egyből ünnepi hangulatot...
Facebook lájkok száma
Káprázatos Disney-kosztümöket készít lányának egy anyuka

Káprázatos Disney-kosztümöket készít lányának egy anyuka

Kézzel készülnek ezek a pompás jelmezek.
Facebook lájkok száma

Két topmodellt vitt ágyba a magyar üzletember

Két topmodellt vitt ágyba a magyar üzletember
Facebook lájkok száma
Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készíthető apróságok húsvétra

Gyerekekkel készíthető cuki húsvéti dekor

Néhány nap és húsvét van, minden csupa nyúl, tojás és...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma371 Hozzászólások száma10
Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Fergeteges videó: itt az éneklő apáca legújabb produkciója

Cindy Lauper dalát énekelte a nővér.
Facebook lájkok száma176
Meghalt Gabriel García Márquez

Meghalt Gabriel García Márquez

A Nobel-díjas kolumbiai író, újságíró halálhíréről a...
Facebook lájkok száma164 Hozzászólások száma3
Így készülnek a sztárok a húsvétra

Így készülnek a sztárok a húsvétra

Húsvét közeledtével kinyitották családi albumukat a...
Facebook lájkok száma35
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma34
Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Végigjártunk néhány próbafülkét. Kíváncsiak voltunk,...
Facebook lájkok száma31 Hozzászólások száma8
Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Szenvedélybetegségek, elfuserált szerelmek, botrányos...
Facebook lájkok száma26
Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármennyire helyes állat is

Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármenniyre helyes állat is

Vannak a cicások, a kutyások és a nyulasok. Mi...
Facebook lájkok száma24