Mézeskalács

Reszketés ellen itt a köményes gyömbértea

Központi fűtés, hősugárzó, dupla zokni ide vagy oda, vacogunk, fázunk, reszketünk, szereztünk hát egy újabb forró receptet.

A konstans hideg idegesítően rossz állapot, az ember egész álló nap a meleg takarójára bír csak gondolni, meg valami forró lére, ami belülről is felmelegíti. Akinek nincs ötlete vagy kipróbálna valami újat, annak egy itt jön a köményes, kardmamomos gyömbértea receptje:

Köményes gyömbértea

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 rúd (kb. 15 cm-es) gyömbér
  • ízlés szerint méz
  • 4 1/2 teáskanál édeskömény
  • ízlés szerint menta
  • 4 1/2 teáskanál kardamon
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Törd össze a kardamomot és az édesköményt egy mozsárban, majd közepes lángon 0,5-1 percig pirítsd meg egy lábosban, add hozzá a vizet, és a meghámozott, félcentis szeletekre aprított gyömbért. A lángot tedd takarékra, majd főzd a teát 10-15 percig. Közben kóstolgasd, nehogy túl erős legyen! Vedd le a tűzhelyről, majd adj hozzá mézet és mentalevelet. Bögrékben tálald!

 

Mentás forrócsoki a mínuszok ellen
Kóstoltad már a mexikói forrócsokit?
Egy tea, ami elaltat

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top