Mézeskalács

4 étel a decemberi őrület idejére

Téged is elkapott az év végi hajtás, amikor egyszerre érkeznek a munkahelyi pluszfeladatok, a barátok meghívásai és még karácsonyi ajándékok után is rohangálnod kell? Íme 4 étel, amely segíthet megbirkózni a terheléssel.

Spenót – A magnéziumhiány egyszerre okozhat migrénes fejfájást, ingerlékenységet és kimerültséget. Egyetlen csésze spenót viszont a napi magnéziumszükséglet 40 százalékával ellát.

4 étel a decemberi őrület idejére

 

Lazac – Az omega–3 zsírsavakban gazdag étrend megvéd a szív- és érrendszeri betegségektől, amelyeknek a stressz erőteljesen kiteszi a szervezetedet. Egy kutatás szerint az omega–3 zsírsavak egyenesen csökkentik a szervezetben a stresszhormonok, a kortizol és az adrenalin szintjét.

4 étel a decemberi őrület idejére

Avokádó – Az avokádó telítetlen zsírsavai és káliumtartalma csökkenti a vérnyomást. Mind a banánban, mind pedig az avokádóban rengeteg kálium található, érdemes belőlük minél többet fogyasztani.

Zöld színű zöldségek – A brokkoli, a kelkáposzta és a többi sötétzöld színű zöldség olyan vitaminokkal tölti fel a testedet (például folsavval és K-vitaminnal, az ásványi anyagok közül pedig kalciummal), amelyekre a stresszes időszakokban különösen nagy szükséged van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top