Mézeskalács

A legfinomabb karácsonyi reggeli

Vrábel Kriszta egy olyan receptet ajánl, amelyet kezdő szakácsnők is könnyen elkészíthetnek. Cserébe az eredmény olyan, mintha profi csinálta volna.

A legfinomabb karácsonyi reggeliImádom a füstölt lazacot, de sajnos nagyon nehéz belőle olyat venni, amelyik a borsos ára ellenére ne lenne tele cukorral, aromával és színezékkel. Igaz, ez a recept nem a füstölt lazac elkészítését írja le, hanem egy nagyon egyszerű pácolt halét, ez viszont jellegében, felhasználhatóságában megegyezik a füstölt lazaccal. Kápráztassuk el vele vendégeinket karácsonykor!

Hozzávalók: kb. fél kg bőrös lazacfilé, kb. 20 dkg tengeri só, 1 evőkanál cukor, 1 csokor kapor felaprítva, frissen őrölt bors, 1 citrom reszelt héja

Készítsük el a fűszeres sót a hozzávalókból! Mossuk meg a lazacot, pikkelyezzük le és töröljük szárazra. Állítsunk egy nagyméretű szűrőt egy tálba. A szűrő aljára tegyünk bőven a sóból, helyezzük rá a lazacot, majd fedjük be a maradék sóval. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 napra (az érlelés ideje függ a lazacfilé vastagságától, egy 1 kg-s darabnak 3-4 napra van szüksége). Akkor jó, amikor rózsaszínesen átlátszóvá válik a lazac húsa. Éles késsel vékonyan szeleteljük.

A recept Vrábel Kriszta legújabb könyvében jelent meg A legfinomabb karácsonyi reggeli

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top