Tuti Tippek

Karácsonyellenes művészet

A karácsonyellenesség nem általános, de létező jelenség. Utálatát, nem tetszését ki így, ki úgy fejezi ki. Alan Sailer például gyönyörű fotókkal.
Forrás: trendhunter.com
Kattints a többi fotóért!  (Forrás: trendhunter)

A War Against Christmas (Háború a karácsony ellen) úgy tűnik, lassan mozgalommá növi ki magát, akár személyes okok, akár pedig a gátlástalannak tartott fogyasztás-túlköltekezés és a túlzásba vitt karácsonymarketing álljon is mögötte.

Alan Sailer fotóst szintén megérintette a téma, de szerencsére az önkifejezés békés és látványos módját választotta. A munkafolyamat során különböző anyagokkal töltött meg karácsonyi dekorációkat, majd a megsemmisülés pillanatában lefotózta őket. Gyurma, csillám, festék, cukor egyaránt szolgált töltelékként, míg a burok maga többnyire üveggömb volt. Szép, csillogó, díszes, mint az a legtöbb karácsonyi kiegészítő esetében ez elvárás is.

Sailer számos pusztító metódust használt az ultragyors, teljes felbontású képek elkészítéséhez, köztük a pingponglabdával való „lelövést” is. A fotós a 80 darabból álló nagy sebességű mozgóképfelvétel-sorozatának csicsás főszereplőit nagyrészt garázsvásárokon szerezte be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top