Tuti Tippek

Karácsonyi csillagállás

2011 karácsonya különleges bolygóállásokkal ajándékozza meg az összes jegy szülöttjét. Biztos, hogy mindenki szívébe áhítat és öröm fog költözni...
Karácsonyi csillagállás december 24–26. között

 

December 24-én este újhold lesz, ami a fény megszületésének várásával tökéletesen analóg. Újholdkor a Nap és a Hold együtt áll, vagyis ez a fogyó Hold vége, a legsötétebb Hold, és a növő Hold kezdete. Innentől nő a Hold, vagyis nő a fény. Bizonyára nem véletlen, hogy nem csak a keresztény hagyományokban kiemelt jelentőségű decembernek ez a pár napja.

Más vallásokban és hagyományokban is megünneplik a téli napfordulót, és várják, hogy nőjön a fény. Természetesen ez itt, nálunk, az északi féltekén aktuális. Az hogy pont december 24-én van újhold, egy hihetetlenül jó alkalom arra, hogy elcsendesedjünk, és szerényen köszöntsük Napot és Holdat. Ők a fő világosítóink, akik szimbolikusan életünk hajójának orrában utat mutatnak, és segítenek jó irányba kormányozni az életünket.

Az újhold szertartásra is alkalmas. Ekkor kérhetünk olyasmit, amit szó szerint és átvitt értelemben „növeszteni” szeretnénk: önbizalom, optimizmus, anyagi forrás, szeretet, szerelem… Újholdhoz a fehér, az arany vagy a halványzöld gyertya passzol, ez utóbbi szín a növekedést jelképezi. Másnap, december 25-én este a Jupiter, a Nagy Szerencse bolygója közel 4 hónapos hátráló mozgását megfordítja, és végre elindul előre. Ez rendkívül pozitív hatású lesz mindenkire. Mindaz, amiben augusztus vége óta megrekedtünk, elakadtunk, most meglódul. Igaz, hogy a Jupiter még retrográd, hátráló mozgáskor is támogat minket, de mostantól ezt még intenzívebben fogjuk érezni. Jupiter a hittel, a bizalommal, a világnézettel és a törvénytisztelettel áll összefüggésben.

Ez a nap pont jó arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és feltegyük a kérdést magunknak, hogy miben hiszünk, képesek vagyunk-e bízni, milyen a világról alkotott nézetünk, és hogy tiszteljük-e az e világi és túlvilági törvényeket. Jupiter ereje akkor fog fokozottan megjelenni a hétköznapjainkban, ha megkérjük és konkrét feladatokkal látjuk el őt. Felsorolhatjuk, hogy miben van szükségünk a segítségére. Bátran írhatunk listát, és gyújthatunk arany vagy királykék gyertyát. Ezzel egy új ciklus fog elkezdődni, ami garantáltan sikereket hoz mindabban, amiben hiszünk.

Karácsony másodnapján, december 26-án a megkezdett folyamatok azonos stílusban folytatódnak. A vendégjárás ellenére valószínűleg nem lesz kedvünk sokat beszélni, inkább a csendes, meghitt együttlét okoz örömet. A Bakban járó Hold, a Bikában járó Jupiter, a Szűzben járó Mars és a Bak Nap és Plútó mind földjegy. Tízből öt bolygó földjegyben: ez egyértelműen a lelassulást és a megnyugvást jelzi. Még azok is békések lesznek, akik egyébként pörögni és lobogni szoktak. Nem szabad megijedniük: nincs velük semmi baj, csak érzik és megélik a pillanat varázsát. Ami karácsonykor szép ajándék…

Akiknek a legkedvezőbb lesz mindez:
Bika-, Szűz- és Bak-szülöttek

Akik szintén élvezhetik jótékony hatását:
Rák-, Skorpió- és Halak-szülöttek

Akik részesülnek előnyéből:
Kos-, Ikrek-, Oroszlán-, Mérleg-, Nyilas-, Vízöntő-szülöttek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top