Tuti Tippek

Karácsonyi csillagállás

2012. december 24-én a Hold a Bikában békét mutat. 25-én átlép az Ikrek jelébe, ami sokkal élénkebbé fog tenni mindenkit. 26-án pedig Mars a Vízöntő jelébe lép át. Ez tovább fokozza a társaság iránti igényt. De nem minden jegynél. Szóval ez a három nap nagyon változatos bolygóállásokat hoz, és nagyon eltérően fog hatni a 12 jegyre. Lássuk, hogyan!:

KOS

Karácsonyi csillagállásDecember 24-én a Hold a Bika jelében lesz, a Nap a Bakban, és nem lesz fényszögkapcsolódás. Mindez azt eredményezi, hogy a Kosok unatkozhatnak. Számukra az izgalmas, ha van mozgás, pörgés és/vagy történés. Az eseménytelenség frusztrálja őket, és ha unatkoznak, akkor hajlamosak valami mesterséges feszültséget gerjeszteni. Jobb, ha elfoglalják magukat. Az estére való készülődés is lehet érdekes, ha rajtuk múlik. 25-én a Hold átlép az Ikrek jelébe. Ez azt vetíti előre, hogy innentől már fel lesznek dobódva. Csak az alkohol mennyiségére ügyeljenek! 26-án hajnalban a Mars átlép a Vízöntő jelébe. Emiatt tovább fokozódik a jókedvük. Bármilyen társaság hangulatát emelni fogják jó humorukkal.

BIKA

Karácsonyi csillagállásA Bikák 24-én kiegyensúlyozottak, békések és derűsek lesznek. Köszönhető ez annak, hogy a Nap a Bak jelében jár, és semmilyen feszültség sem lesz az égen. A Bika Hold miatt kicsit érzelgősebbek és talán érzékenyebbek lehetnek. Nem baj, ha meghatódnak régi karácsonyok emlékeinek felidézése közben. De ne ragadjanak a múltban túl sokáig! 26-án nagy jövés-menés lesz. A szokásos családlátogatás és/vagy vendégjárás. Akkor fogják jól érezni magukat a bőrükben, ha mindent a lehető leglazábban vesznek. A barátok nem mindig találó vicceit is! 26-án többet mélázhatnak a jövőn. Persze csak ha jut idejük a romok eltakarítása közben/után. Egyiket se vigyék túlzásba: se az álmodozást, se a takarítást!

IKREK

Karácsonyi csillagállásElőre látható, sőt borítékolható, hogy az Ikrek-szülöttek hullafáradtak lesznek 24-én. Az elmúlt hét, sőt az egész év hajszája most jön ki rajtuk. Szerencsére ismerik már magukat, így pontosan tudják a levertség ellenszerét. Ez lehet egy kellemes séta a friss levegőn, vagy egy forró fürdő, vagy nyers ételek (saláták, gyümölcsök), vagy forralt bor. Ez utóbbival legyenek óvatosak, mert a kimerültség és az alkohol nem mindig jó párosítás! 25-én klasszisokkal jobb passzban lesznek. Visszatér az életenergiájuk és a vidámságuk. 26-án még kedvezőbbek a kilátásaik. Azzal, hogy a Mars belép a Vízöntő jelébe, hatványozottan több energiával fognak rendelkezni, és minden sokkal könnyebbnek fog tűnni.

RÁK

Karácsonyi csillagállásA Rákok számára a karácsony a születésnapok, évfordulók mellett a legszebb családi ünnep. Azért kiemelt fontosságú, mert nekik a szeretteik közelsége mindennél előrébb való. Hetek óta adventi hangulatban sürögtek-forogtak. Nem csoda, ha 24-én az egész készülődés stressze fáradtság formájában jelenik meg náluk. Kicsit lassabban tegyenek-vegyenek, és vonjanak be segítséget! Mindhárom napon lehet közös program együtt sütni-főzni, teríteni, fát díszíteni stb. A fészek melege és biztonsága ismét előtérbe kerül. Emiatt úgy tűnik, nem sok kedvük lesz kimozdulni otthonról. Jobb, ha idén ők lesznek a vendéglátók. 26-án váratlan vendég is betoppanhat. Meglepődve és örömmel fogják fogadni.
 
OROSZLÁN

Karácsonyi csillagállásAz Oroszlánok december 24-én hajlamosak lesznek túlzásokba esni. Kiemelten fontos, hogy mértékkel egyenek, mert a sok étel elnehezítheti őket! A társaság méretét is mértékkel válasszák meg! Nem kell óriási tömeg ahhoz, hogy jól mulassanak. És ne feledjék, hogy szenteste illik családi körben ünnepelni! A barátok másnaptól jöhetnek szóba. Ha ezt nem tartják be, tuti, hogy egy rokonuk vérig fog sértődni. Pedig egyszerű a megelőzés: maradjanak otthon! 25-én már nem lehet őket leláncolni. Ha menni akarnak, menjenek! 26-án ez kimondottan javasolt, mert ezen a napon vár rájuk egy hihetetlen találkozás. Aki most robban be az életükbe, az felkavaró, de időszerű változásokat fog generálni több területen.

SZŰZ

Karácsonyi csillagállásMindaz, amire nem jutott idő az elmúlt hetekben, december 24-én a Szűz-szülötteknek összejöhet. Egy nap alatt felfoghatatlan mennyiségű dolgot el tudnak rendezni. Fizikai erejük és szellemi koncentrálóképességük is topon lesz. Ha reggel készítenek egy menetrendet, akkor pláne sikerül mindennek a végére járniuk. Este pedig jöhet a kiérdemelt pihenés. 25-étől tárják ki az ajtajukat, mert sok kedves vendég és velük áldás jön az otthonukba! Ettől lesz meghitt a karácsonyuk. 25-én a Hold az Ikrekbe, 26-án a Mars a Vízöntőbe lépve remek társaságot mutat. Bárki, aki most érkezik a Szüzekhez, vidámságot és felhőtlen nevetést hoz magával. Ilyen remek hangulat régen volt náluk ezen az ünnepen.

MÉRLEG

Karácsonyi csillagállásA Mérlegek december 24-én még nem, de 25-től elemükben lesznek. Emiatt érdemes 24-én behúzódni, és otthon csendben, lassan készülődni az estére. A hagyományban is az van, hogy az ünneplés csak éjfél után kezdődhet. Teljesen érthető, ha a Mérlegek ezt most szó szerint be akarják tartani. 25-től nagyot fordul velük a világ: ismét mosolyogni, sőt repkedni fognak. Ne csodálkozzanak, ha sok bókot fognak kapni, nemcsak felnőttektől, hanem gyerekektől is. Az ő elismerésük különösen hízelgő. Hiszen ők a legőszintébbek. 26-án legyenek óvatosak az utakon! Akkor is, ha nincs nagy hó és jég! Ilyenkor mindenki hajlamos kicsit szétszórtabb lenni. Az éberséget most sem helyettesítheti semmi más.

SKORPIÓ

Karácsonyi csillagállásEz a karácsony egészen más lesz a Skorpiók számára, mint a tavalyi volt. Most is jelen lesz a valakihez tartozás fontossága. Jó vagy jó volna odabújni valakihez. Ha ott van kézzel foghatóan, akkor értékeljék, becsüljék meg, és kényeztessék minden létező módon! Ha nincs, akkor itt az ideje egy karácsonyi varázslásnak: éjfélkor gyújtsanak aranyszínű gyertyát, és képzeletben nyissák ki szívük ablakát, hogy berepülhessen a szerelem. Ha éjféli misére mennek, akkor jól nézzenek körül! 25-én kicsit szótlanabbak lesznek/lehetnek. Jobban fog esni másokat meghallgatni. 26-án a családban kisebb feszültség ütheti fel a fejét. A Skorpióknak gyorsan, az elején el kell csípniük ezt, hogy ne legyen vita.

NYILAS

Karácsonyi csillagállásMár megint az a rengeteg finomság, ami minden évben a kísértések netovábbja a Nyilasok számára. A kérdés ismét az, hogyan lehet megtalálni a helyes mértéket. Ha 24-én elvetik a sulykot, akkor garantált, hogy a következő két nap megmozdulni se tudnak majd. Jobb, ha csak csipegetnek. Fogják fel a karácsonyi vacsorát egy svédasztalnak, ahonnan mindenből csak kóstolót vesznek, és 25-től folytatják! Már csak azért is, mert 25-től átveszi a főszerepet a szerelem. Valaki meg fogja dobogtatni a Nyilasok szívét. Akkor is, ha foglaltak, és akkor is, ha még nem. Itt is keressék, és találják meg a helyes mértéket! Lehet, hogy az, ami/aki most akar jönni, nem aktuális. Ezt csak a Nyilasok dönthetik el.

BAK

Karácsonyi csillagállásAz összes jegy közül a Bakok a legszerencsésebbek idén karácsonykor. A bolygók őket energetizálják a legintenzívebben. Elsősorban a Nap, ami a Bak jelében jár, és a Mars, ami csak december 26-án lép ki a Bak jeléből. 24-én lesznek a legjobb formában, mert ezen a napon a Bikában járó Hold békéssé teszi őket. Senki sem fogja tudni kihozni a Bakokat a sodrukból. Ennek legnagyobb nyertesei a közvetlen családtagok lesznek. De vissza is hat ez az egész. Szóval ők sem fognak panaszkodni. 25-én lassan egyenek, mert kapkodás megnyomhatja a gyomrukat! 26-án a bolygók azt vetítik előre, hogy egy fiatal, meggondolatlan rokon beszólása felbosszanthatja a Bakokat. Bölcsebb ezt elengedniük a fülük mellett.

VÍZÖNTŐ

Karácsonyi csillagállásAdvent várakozást, készülődést, szó szerint eljövetelt jelent. A Vízöntők egészen december 26-ig ebben a hangulatban lesznek. A bolygóállások szerint 24-én tőlük szokatlanul némák lesznek/lehetnek. Nem baj, ha az idei karácsony nem lesz zajos, látványos. A valódi szeretet és meghittség nem színpadias, nem vágyik feltűnésre. Élvezzék ki ezt a belső békét! 26-tól meg fog változni mindez. Ugyanis a Mars belép a Vízöntő jelébe. Két éve járt itt utoljára. Kicsivel több, mint egy hónapot lesz itt, majd legközelebb csak két év múlva. A Mars az energia, az életerő, a célok eléréséhez szükséges elszántság. Sajnos türelmetlenné teheti a Vízöntőket, akik innentől erősnek, lendületesnek fogják érezni magukat.
 
HALAK

Karácsonyi csillagállásLehet, hogy 24-én még gyorsan el kell szaladniuk a Halak-szülötteknek valamit venni, ami lemaradt. Ahhoz, hogy ez minél előbb kiderüljön, érdemes már reggel végignézni, hogy mi kell az ünnepi vacsorához. Amennyiben sikerül ezt derűsen felfogniuk, nem lesz kapkodás és bosszankodás. Ebben segíthet, ha egy filmbe képzelik magukat. Milyen könnyű nevetni, ha nem rólunk van szó, igaz? 25-én elkerülhetetlennek tűnik a családi jövés-menés. Ennek örülni kell. Sajnos vannak, akik egyedül töltik a karácsonyt is. Ha esetleg ilyen valaki a szomszédban lakik, szép lenne áthívni. 26-án eljön az ideje egy kis lustálkodásnak. Végre későig, vagy akár egész nap ágyban lehet maradni. Élvezzék ezt ki a Halak!

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top