Dekor

Mini adventi naptár pár száz forintból

Az adventi naptár jó módja, hogy a gyerekek ráhangolódjanak az ünnepre, és átéljék az adventi várakozást. Ha szülőként nem szeretnéd a kicsiket naponta nagyobb ajándékokkal elhalmozni Mikulás és karácsony között, de mást szeretnél, mint az unalmas bolti csokis adventi naptár, akkor csináld utánunk!

Mire volt szükségem?

Ollóra, madzagra, 24 darab papírzacskóra, 24 darab pici csipeszre, zöld és piros filctollakra, egy képkeretre, ledes égősorra, örökzöld ágra és borostyánra.

Hogyan csináltam?

A boltban megvásárolt képkeretet szétszedtem, és az üveget és a hátlapot kiszereltem belőle. Ezután levágtam egy hosszabb darabot a madzagból, és a keret egyik sarkához kötöttem. A madzagot átlósan többször átvezettem, míg az aljához nem értem. Ezután a 24 zsákra piros és zöld filctollakkal felírtam a számokat.

A számozott zacskókat minicsipeszekkel a madzagra akasztottam. Végül a keretbe foglalt adventi naptár helyét kellett megkeresni: egyszerűen, akár egy képet, felakasztottam a falra. Ezután örökzölddel, borostyánnal és ledes égősorral dobtam még fel.

Természetesen a fenti mintát, az ajándékok csomagolását tovább variálhatjuk. Mutatok néhány példát!

Papírzacskó helyett választhatunk kis zsákokat. 

Képkeret helyett karácsonyfa alakot is készíthetünk.

Színes papírból hajtogassunk kis dobozokat!

 

És nézzünk körül a kamrában, ha nem akarunk képkeretre költeni! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top