Dekor

Karácsonyfatrend: hódít a szürreális és a klasszikus stílus

Mint minden évben, 2016-ban is vannak meghatározó trendek a karácsonyfák, dekorációk és díszek terén is. Idén háromféle irány lesz a mérvadó. Melyek ezek? Mutatjuk!

2016 karácsonyán is válogathatunk a karácsonyfatrendek és -díszek között. Idén háromféle stílus lesz a mérvadó:

  • a tradicionális stílus, piros-arany csillogó gömbökkel
  • a skandináv stílus, letisztult formavilágával, egyszerűségével, ahol a fehér, piros, szürke színek, és textil anyagú díszek dominálnak
  • szürreális stílus, amit a hideg kék és szürkés árnyalatok és a telített sötét tónusú színek: sötétpiros, sötétzöld és a fekete színek uralják

1. Tradicionális stílus, piros-arany gömbökkel

Eredetileg a karácsony meghatározó színei közé a lila mellett a piros és arany tartozik. Nagyon kedveltek a csillogó arany és piros gömbök, amivel idén nem lőhetsz mellé. Idén úgyis trendi lehetsz, ha leporolod a padlásra felrakott régi, hagyományos díszeket. 

Megnézem
Összes kép (1)

Itt vedd meg!

Megnézem
Összes kép (1)

Ami az égősort illeti, érdemes a régi, klasszikus kristálycsepp alakút választani, ha már egyszer a hagyományok mellett tettük le a voksunkat. 

Megnézem
Összes kép (1)

A tradicionális stílusba könnyedén belecsempészhetsz egy kis jelenkort 3D-s fenyőfával, amin rendkívül jól néznek majd ki a csillogó díszeid.

Megnézem
Összes kép (1)

2. Skandináv stílus fehér, piros, szürke színekkel, és textil anyagú díszekkel

A természetes skandináv stílus évek óta jelen van a karácsonyi hangulatok között, de idén lesz igazán trend. A legfontosabb dekoráció ennél a stílusnál maga a műfenyő, néhány egyszerű dísszel. A domináló színek a fehér, piros, szürke és a barna, de a rénszarvasok sem maradhatnak ki.

Itt vedd meg!

Megnézem
Összes kép (1)

Az egyszerűséghez egyszerű égősor dukál:

Megnézem
Összes kép (1)

3. Szürreális stílus, hideg kék, sötétpiros, sötétzöld és a fekete színekkel

A stílusirányzatban különleges színű csillogó gömbökön van a hangsúly: hideg kék, szürkés árnyalatok, sötétpiros és fekete színek keverednek egymással. De megjelenik az arany és az ón, valamint a kristály is.

Megnézem
Összes kép (1)

Itt vedd meg!

Megnézem
Összes kép (1)

A piros fényfűzés tovább növeli a stílus bizarr jellegét:

2016 karácsonyfatrend: idén minden stílus menő

Tényleg igazi szürreális, de idén a fekete fa is trendi:

2016 karácsonyfatrend: idén minden stílus menő

Olvass még többet a karácsonyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top