Dekor

DIY adventi koszorú lépésről lépésre

Idén magad készítenél adventi koszorút? Akkor rajta. Nem igazán bonyolult. Sőt, annyira nem, hogy bátran belevághatsz, egészen biztosan nem fogod elrontani. A végeredmény pedig olyan szép, hogy azonnal kedved lesz még egyet készíteni ajándékba is. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan készül a gyönyörű szép DIY adventi koszorú.

Az adventi koszorú készítéséhez néhány alapanyagot nem árt előre beszerezned. Ezek költsége, lehet, elsőre picit soknak tűnhet, ugyanakkor többször felhasználhatod, így hosszú távon, és főként, ha több koszorút készítesz magad, akkor nagyon gyorsan megtérül a befektetett pénzed.

Ezeket szerezd be a DIY adventi koszorú készítéséhez

  • ragasztópisztoly
  • lapos fém- vagy cseréptál
  • fenyőágak
  • fagyöngy
  • gyertyák

Néhány hasznos tanács, mielőtt hozzálátsz az adventi koszorú készítéséhez

A kellékek közül a ragasztópisztoly jelenthet nagyobb kiadást. 800-tól 5000 forintig többféle típus közül választhatsz. Ugyanakkor érdemes a jobb minőségbe befektetni, főként, ha többször használod.

A DIY adventi koszorú készítéséhez a legpraktikusabbnak a cseréptál tűnik. Ezeket bármelyik szupermarketben beszerezheted, hiszen a virágcserepek alá helyezik, és nem is különösebben drágák. Válaszd ki magadnak azt a méretet, amelyik a legszimpatikusabb, illetve amekkora koszorút szeretnél készíteni. A 16-24 közötti méretek közül bármelyik jó lehet.

Így készíts magad adventi koszorút

A percek alatt elkészíthető adventi koszorú első lépéseként a tálat érdemes elmosogatni használat előtt. Amikor teljesen megszáradt, körben helyezd el a nagyjából azonos méretűre vágott fenyőágakat. Díszítsd a fagyöngyökkel.

DIY adventi koszorú lépésről-lépésre

Igazítsd el szépen a gyertyákat is. Hogy megálljanak az adventi koszorúban, a ragasztópisztollyal rögzítsd őket az edény aljához.

DIY adventi koszorú lépésről-lépésre

Amikor stabilan megragadtak, apró gyöngysorral vagy színes papírral díszítheted a gyertyákat. Ugye, ennél egyszerűbben nem készíthettél volna ilyen gyönyörű adventi koszorút.

További DIY adventi koszorú ötleteket találsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top