Így készíthetsz szódabikarbónából karácsonyfadíszeket

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Teljesen fölösleges drága karácsonyfadíszeket vásárolnod, amikor szódabikarbónából káprázatosan szép és különleges díszeket készíthetsz egyszerűen. Mutatjuk lépésről lépésre a trükköket.
Írta: | 2015. 12. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Idén készítsd el magad a karácsonyfadíszeket. Szódabikarbónából – bármilyen furcsán is hangzik – gyorsan, könnyedén készíthetsz gyönyörű dekorációt. Nem hiszed? Akkor mindenképpen javasoljuk, tégy legalább egy próbát. Kövesd útmutatónkat, majd inspirálódj galériánkból.

A szódabikarbóna karácsonyfadíszek hozzávalói

 • 1/2 pohár kukoricaliszt
 • 1 pohár szódabikarbóna
 • 3/4 pohár víz
Így készíthetsz csodaszép szódabikarbóna karácsonyfadíszeket

A szódabikarbóna karácsonyfadíszek tésztáját így készítheted el

Az egy pohárnyi mennyiség nagyjából két és fél deciliternek felel meg. A kimért szódabikarbónát keverd a kukoricaliszthez, majd a vizet töltsd a száraz hozzávalókhoz. A folyékony elegyet folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön kezdd el melegíteni. Néhány perc múlva a tészta lassan besűrűsödik. Amikor gyúrható tésztát kapsz, vedd le az edényt a tűzhelyről, nedves konyharuhával takard be a tésztát, várj, amíg teljesen kihűl.

Így készíthetsz csodaszép szódabikarbóna karácsonyfadíszeket

Így lesz a szódabikarbónás tésztából karácsonyfadísz

Amikor kihűlt a tészta, nyújtódeszkán nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagságúra. Ha a nyújtás közben még nagyon ragadna, kevés kukoricalisztet keverj hozzá. A kinyújtott tésztából tetszőleges formákat szúrj ki. Hústűvel, levelekkel, nyomdaformákkal dekorálhatod a karácsonyfadíszeket. Az akasztóhoz minden díszt ki kell lyukasztani.

Így készíthetsz csodaszép szódabikarbóna karácsonyfadíszeket

Helyezd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe. 80-100 fokra előmelegített sütőben szárítsd meg. A sütési idő felénél érdemes a formákat átforgatni. A tészta sütés nélkül is megszárad, ez esetben egy napig tedd félre a szódabikarbóna karácsonyfadíszeket, időnként forgasd át, hogy mindkét oldalát érje a levegő.

A megszáradt díszeket vízfestékkel színezheted, vagy filccel írhatsz, rajzolhatsz rájuk, de fehéren felakasztva a fára is csodásan mutatnak.

  Olvashatsz még karácsonyfadíszekről az NLCafén

  Fotók: Pinterest

  Olvass tovább

  Hozzászólások  ( 0 )
  blog comments powered by Disqus