Dekor

Így készíthetsz gyöngyből karácsonyi díszt

Gyöngyökből is készíthetsz egyszerűen és gyorsan gyönyörű karácsonyi díszeket. Mutatjuk, hogyan csináld, sőt galériánkban találhatsz kilenc másik inspiráló ötletet is.

A gyöngy, legyen bármilyen színű és formájú, kisebb vagy nagyobb, felfűzve csodásan mutat, és soha nem megy ki a divatból. Karácsonyi díszekhez épp úgy tökéletes, mint karkötőnek vagy nyakláncnak fűzve. Saját magadnak vagy ajándékba készíted, biztos sikerre számíthatsz.

Ilyen egyszerűen készíthetsz gyöngyből karácsonyi díszt

Így készíthetsz gyöngyből karácsonyi díszt

A karácsonyi díszek elkészítéséhez nagyjából 12-15 centiméter hosszú vékony drótokra, színes apró gyöngyökre, kb. 10 centi hosszú vékony szalagra vagy zsinórra és némi türelemre lesz szükséged.

Hajlítsd vissza a drót egyik végét óvatosan vagy az ujjaddal vagy fogó segítségével. Fűzd fel a tetszőleges színű apró gyöngyöket. Lehet színes vagy egyszínű fehér, piros, kék, arany a díszed. Miután elkészültél, a drótnak ezt a végét is vissza kell hajlítani. Az így kapott kis lyukon bújtasd át a vékony szalagot vagy zsinórt és köss rá csomót. Az asztalra téve, tekerd fel óvatosan csigaformára a díszt, majd az akasztónál fogva emeld fel. Máris elkészült a gyöngy karácsonyi díszed.

NLCafé tipp: a karácsonyi díszhez lényeges, hogy a lehető legapróbb gyöngyöket válaszd, amelyeket még fel tudsz fűzni a drótra, mert ha túl nehéz a díszed, könnyen elveszítheti a formáját.

Meríts ötleteket gyöngy karácsonyi dísz készítéséhez a galériából

További karácsonyi dísz témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top