Dekor

Egész Európa benne van ebben az adventi naptárban

Elkezdődött az advent, amely nemcsak itthon, de Európa legtöbb országában a karácsonyi ünnepre való felkészülés, várakozás időszaka, számos egyedi tradícióval. Ezeket a sokszínű hagyományokat mutatja be az Európa Pont most indult Instagram-oldalán.

Az Európa Pont az Európai Unió kulturális tereként működő intézmény, amely fizikailag a Millenárison található, azonban saját blogjukon, Facebook-oldalukon és most már Instagramjukon is ontják magukból a kultúrával, aktualitásokkal és az unió különböző országaiban zajló eseményekkel kapcsolatos tartalmakat.

Most indult Instagram-oldalukra december 1-jétől mindennap kikerül egy ablak, melyet “felnyitva” megismerhetjük egy-egy európai ország ma is élő karácsonyi szokásait.

Karácsonyi lottó, Jézuska helyett boszorkány

Az online adventi naptár ablakait megnyitva a különböző országok népi hagyományairól és kedves szokásairól ismerhetünk meg többet. Tudtátok például, hogy vannak országok, ahol a karácsonyi asztal körül álló székeket lánccal összekötik? Illetve azt, hogy van olyan európai ország, ahol karácsonykor lottózni szokás? Ilyen és ehhez hasonló dolgok derülnek majd ki az adventi időszak során az Európa Pont Instagramján.

További cikkek adventi naptárokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top