Dekor

Elektromos angolna világítja ki a karácsonyfát

Energiatakarékos és környezetbarát módon világítják ki az akvárium karácsonyfáját.

Az amerikai Utah államban található Living Planet Aquariumban is állítottak karácsonyfát, az égőket azonban nem hálózati áramról működtetik, hanem ennél sokkal stílszerűbben.

Kép: about.com
Kép: about.com

 

Az akvárium egyik lakója, egy elektromos angolna által termelt elektromosságot rozsdamentes acélból készült elektródák segítségével juttatják el az égősor vezetékébe, így ahányszor az állat megmozdul a vízben, a karácsonyfa világítása – a kibocsátott feszültségtől függő – változó intenzitással felragyog.

„A látogatók közvetlenül megtapasztalhatják, hogy mire képes az elektromos angolna, és mennyire csodálatos lény” – fogalmazott az akvárium sajtósa egy hírügynökségnek nyilatkozva, s hozzátette azt is, hogy az ünnepi látványosság máris rendkívül népszerű.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Elektromos angolna világítja ki a karácsonyfát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top