Dekor

3 tuti tipp: Így ápold a mikulásvirágot!

Decemberben a legtöbben beszereznek otthonukba egy mikulásvirágot. De azt is tudjuk, hogyan ápoljuk helyesen a virágunkat? A Válaszkereső.hu oldalon erre is választ kaphatunk. 3 remek tipp, hogy a mikulásvirág túlélje az ünnepeket.

3 tuti tipp: Így ápold a Mikulásvirágot!Hogyan kell pontosan ápolni a mikulásvirágot?

„Vettem a múlt héten egy mikulásvirágot, és már most elkezdtek sárgulni az alsó levelei. Talán túl sokat öntöztem meg hirtelen? Hogyan kell pontosan ápolni? Mit lehet tenni, ha levéltetű támadta meg?” – kérdezték olvasóink a valaszkereso.hu oldalon.

1. Hamar megérkezett az első válasz az oldalon, figyeljetek csak! Sajnos a növény kertészetbe szállítása közben „megfázhatott”. Ilyenkor tegyünk a növényt világos helyre és mérsékelten öntözzük. Ügyeljünk rá, nehogy kirohadjon. 3-4 hét után eldobálja a leveleit, akkor érdemes 10 °C körüli helyiségben tárolni és legközelebb tavasszal elővenni és újra rendszeresen öntözni, akkor ismét kihajt.

2. Kevesen tudják, hogy a mikulásvirág egész nyáron jól érzi magát kint a kertben egy árnyékos részen, és szép zöld növény lesz belőle. A visszavágást nem javaslom, főleg mert mérgező tejnedvet is tartalmaz a levél és a szár is – írta egy másik olvasónk!

3. A mikulásvirágot Zolone 30 WP szerrel lehet lepermetezni, és hűvös helyen nemsokára hozza a szép piros felleveleit!

Neked is lenne kérdésed? Tedd fel a Nők Lapja Café Válaszkereső oldalán, ahol nemcsak a többi olvasó, de szakértőink is segítségedre sietnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top