Dekor

2 meseszép adventi koszorú – készítsd el velünk!

Egy klasszikus és elegáns, de az idei trendeknek megfelelő, valamint egy nagyon nőcis adventi koszorú készítését dokumentáltuk lépésről lépésre.


 Klasszikus fehér-ezüst koszorú angyalkákkal

Elsősorban fiatal pároknak ajánljuk ezt az arisztokratikus eleganciát sugalló, ezüst kellékekkel tarkított koszorút.

A fenyőfa koszorúalapra nagyon sok apróbb és nagyobb üveggömb került. A fehér gyertyák uralják a koszorút, az apró angyalok és ezüstös kiegészítők pedig tovább növelik az ünnepi hangulatot. A koszorú olyan nagy, hogy nem látszik alatta a tálca, pedig az biztonsági és kezelhetőségi okokból is rendkívül fontos. Mivel valódi fenyőágak vannak a koszorún, ezért számolni kell azzal, hogy az ünnep végére a fenyő kiszárad, tüskéi hullani fognak.

Koszorúkészítés lépésről lépésre:

1. Nagyon bőséges a kínálat adventi koszorú alapból, ezért azt érdemes készen venni, elkészítése gyakorlat nélkül igen fárasztó és nehézkes.

2. Először a gyertyatüskéket kell elhelyezni a koszorúba. Ha a koszorú alapja szalma, akkor abban biztosan áll a gyertyatüske, más esetben érdemes beragasztani. A gyertyák alját ugyancsak érdemes ragasztópisztolyos ragasztóval bekenni, mert a forró ragasztó kicsit megolvasztja a viaszt, így könnyebb rászúrni a tüskére, illetve a ragasztó miatt a későbbiek során biztosabban fog állni.

2 meseszép adventi koszorú

3. A gyertyák felhelyezése után az üres helyeket lehet díszíteni. Először a nagyobb, hangsúlyos díszeket helyezzük el.

2 meseszép adventi koszorú

4. Az adventi koszorú elmaradhatatlan része a szalag. Nemcsak egy, hanem több szalagot is kombinálhatunk, amelyeket a legegyszerűbb dróttal rögzíteni a koszorúra. Idén nem divat a masni, a drótok helyét célszerű odaragasztott üveggömbbel eltakarni. Általános szabály, hogy az összes segédanyagot el kell takarni díszítő elemmel.

2 meseszép adventi koszorú
2 meseszép adventi koszorú

5. Először a nagy díszeket tegyük fel, majd a kicsiket, hogy minden dísznek legyen elég helye. A gömbök mellett néhány apró természetes kiegészítő jól illik a koszorú hangulatához. Ragasztás előtt célszerű odapróbálni a díszeket, hogy vajon a valóságban is úgy mutat e majd, mint ahogy elképzeltük.

2 meseszép adventi koszorú
2 meseszép adventi koszorú

2 meseszép adventi koszorú

Felhasznált anyagok:
Lamészalag 10 mm x 20 m, ezüst, 20 m/rollni 3890 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, arany, 12 db/csomag, 420 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, ezüst, 12 db/csomag, 420 Ft; csillag függő, csillámos, 5 cm, ezüst, 10 db/csomag 450 Ft; üveggömb mix, 2 cm, ezüst, 24 db/csomag, 890 Ft; üveggömb mix, 2 cm, pezsgő, 24 db/csomag, 890 Ft; betűzhető flitteres gömb x3, pezsgő, 24 db/csomag, 6900 Ft; üveggömb, 2,5 cm, barna, 24 db/csomag, 990 Ft; üveggömb mix, 3,5 cm, nugát-krém-ezüst, 16 db/csomag, 1390 Ft; termés – Sabulosum 0,25 kg, natúr, 0,25 kg/csomag, 620 Ft; műanyag tányér Quadrate 33 cm, ezüst, 1 db, 1090 Ft; spray 400 ml, csillogó ezüst, 400 ml/doboz, 2290 Ft.

 Adventi koszorú nagyvárosi macskanőknek

Vajon milyen adventi koszorúja lenne Carrie Bradshaw-nak? A csillámporos, lila, piros és narancs színeket felvonultató nagyon mű, de nagyon cicás adventi koszorú éppen neki való lenne. Ez a koszorú vidám és szikrázó, merész és kicsit szemtelen. Éppen olyan, amelyre jó ránézni a szürke téli napokon, és szingli barátnőkkel vagy egyedül minden vasárnap meg lehet gyújtani egy-egy mécsest. A koszorú műfenyő alapra készült, azonban ez megszólalásig hasonlít a valódi fenyőre. Aki még ennyit sem akar szöszmötölni a koszorúval, jobban feldíszített koszorúalapok közül is válogathat.

2 meseszép adventi koszorú

Koszorúkészítés lépésről lépésre:

1. A munka azzal kezdődik, hogy az üveg mécsestartókat bele kell ragasztani a koszorúba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a mécses tartók egymás mellett, sorban mutatnak a legjobban.

2 meseszép adventi koszorú

2. A macskanős adventi koszorúban nemcsak a színekkel lehet szabadon kísérletezni, hanem a kiegészítőkkel is. Egyetlen szabály, hogy rengeteg csillámpor legyen.

3.
Először most is a nagyobb díszeket kell odapróbálni és felhelyezni. Nagyobb karácsonyfadíszeket is használhatunk koszorú készítésekor, azonban gyakran megesik, hogy kisebb darabokra kell őket vágni, és úgy felerősíteni. A drót most is nagy segítség, könnyű belenyomni az alapba.

2 meseszép adventi koszorú

4. A nagy díszek után jöhetnek a kisebbek az üres helyekre. Itt nyugodtan ess túlzásokba! A koszorú érdekessége, hogy szalagok nélkül, sok-sok csillogó, fényes gömbbel készül.

5.
Legvégül helyezzük el a teamécseseket – érdemes olyat választani, amely színben passzol a koszorúhoz.

2 meseszép adventi koszorú

Felhasznált anyagok:

Csillámos betűzhető levél, világoslila, 9 cm, 24 db/csomag, 3990 Ft; gyertya – 100 x 60 mm, bíbor, 2 db/csomag, 1555 Ft; gyöngyös ág, 45 cm, világoslila, 1 db, 890 Ft; gyöngyös ág, 45 cm, pink, 1 db,  890 Ft; függő gyöngyös bojt, 16 cm, pink-lila-piros, 1 db, 1290 Ft; függő gyöngyös bojt, 16 cm, narancs-piros, 1 db, 1290 Ft; üveggömb mix, 2 cm, piros, 24 db/csomag, 890 Ft; üveggömb mix, 2 cm, pink, 24 db/csomag, 890 Ft; üveg mécsestartó pick: 660 Ft.

Tipp:
A katolikus tanításoknak megfelelően az adventi koszorún 3 lila és egy rózsaszín gyertya áll, azonban napjainkban a gyertyák formája és színe főként ízlés kérdése. Nagyon vékony gyertyából nemcsak 4, hanem 8 gyertyát is használhatunk a látványos hatás miatt. Koszorúkötészeti szempontból csak arra kell figyelni, hogy a koszorú és a gyertya arányos legyenek, mert a nagy koszorún a kis gyertyák elvesznek.

Jó, ha kéznél van: A koszorúkészítéshez bármilyen univerzális ragasztó jó, de a legjobb és a legkönnyebben használható a ragasztópisztoly. Kell még egy jó olló és egy csípőfogó a drótok darabolásához.

Az alapanyagokat itt szereztük be: Artvirág

www.artvirag.hu »
2040 Budaörs, Építők útja 2–4.
Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 9.00–19.00; szombat–vasárnap: 10.00–18.00
 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top