Dekor

8 tipp, hogyan dekorálhatsz papírból kivágott hópehellyel

Hópelyhet készíteni a legegyszerűbb dolog a világon. Össze kell hajtani a papírt, itt-ott apró háromszögeket kivágni, és már lehet is vele dekorálni.

Akár fali dekorációként is használhatod
Akár fali dekorációként is használhatod

1. Ablakdísz: A legegyszerűbb, ha a kivágott hópelyhet apró celluxdarabokkal az ablaküvegre ragasztod. A csipkeszerű hópelyhek egész télen bájos hangulatot teremtenek. A kivágott hópelyheket a szoba falára vagy belső ajtókra is lehet ragasztani.
Tipp: Figyelj arra, hogy ne kapjon vizet, és a pára se tegye tönkre!
2.
Sablon hóspray-hez: Több munkával jár, viszont az eredmény látványosabb, ha a kivágott hópelyhet, vagy a „visszamaradt” papírját az ablakra rögzíted sablonként és befújod (vagy körbefújod) hóspray-jel. Érdemes egészen apró, jegyzetpapírnyi hópelyheket is gyártani és kombinálni a nagyobbakkal.

3.
Karácsonyfadísz: A papír hópelyhek remek, látványos és nem törékeny karácsonyfadíszek, amelyeket kisgyerekes családok mindig előnyben részesítenek. A kivágott hópelyheket önmagukban és színes kartonpapírra ragasztva is a fára lehet akasztani.

4. Lámpadísz: A gyerekek azt is szívesen veszik, ha a kivágott hópelyheket a csillárra kötözöd, különböző hosszúságú cérnán. Így ha felnéznek, akkor apró hóesésben érezhetik magukat. Nagyon vagány hatást lehet elérni, ha minden egyes hópehely más-más színű cérnán lóg.

5.
Csomagolópapír sablon: Környezettudatos megoldás a régi újságokból készített csomagolópapír. Egészen különleges hatást lehet elérni, ha a fekete-fehér papírra piros hópelyheket festünk. Ehhez is a kivágott hópehely a sablon, amelyet sűrű, pamacsoló mozdulatokkal kell körbefesteni. A művelethez akrilfestéket célszerű használni és egy szivacsot, hogy a lehető legkevesebb festék kerüljön a papírra. A csomagolópapír gyártásába a gyerekeket is be lehet vonni, és ha nekik túl pepecselős a festés, zsírkrétával is körbe lehet satírozni a mintát. Csak arra kell figyelni, hogy minden vonal a hópehelyről induljon. Ellenkező esetben a sablon könnyen meggyűrődik és elszakad.

6.
Sütidekorálás: A papír hópelyhet a konyhában, sütemények díszítésére is fel lehet használni. A legegyszerűbb, ha a kivágott hópelyhet a torta közepére tesszük, majd megszórjuk porcukorral, és amikor levesszük a mintát, ott marad a hópehely nyoma a tortán. Ha fehér alapra szeretnénk a mintát, akkor porcukor helyett cukrozatlan kakaóporral kell beszórni a süteményt. Így valóban fehér hópehely marad a tortán. Kicsit hosszadalmasabb, de a látvány miatt megéri a melót, ha először az egész tortát, főleg a közepét, ahova a hópehely kerül, beszórjuk porcukorral, majd rátesszük a sablont és megszitáljuk kakaóporral.

8 tipp, hogyan dekorálhatsz papírból kivágott hópehellyel


7. Teríték:
A papír hópelyhekkel az ünnepi terítéket is fel lehet dobni. Apróbb hópelyhekkel díszíthetjük például az ültetőkártyákat, a nagyobbakat poháralátétként is lehet használni.

8.
Mécsestartó-dekorálás: Néhány kacatból varázslatos téli mécsestartót is készíthetünk. Egy üres 7 dl-es befőttesüveget először fess kékre üvegfestékkel! Persze mindenki választhat magának kedvenc színt, sőt még az sem kizárt, hogy az üveg festetlen maradjon. Ezután a hópelyheket az üvegre kell illeszteni, hóspray-jel lefújni, majd ügyesen beletenni és meggyújtani a mécsest. Ugyanezzel a technikával a gasztroajándékok (likőrök, lekvárok) csomagolását is díszítheted.

Gasztro ajándékokat is díszíthetsz
Gasztroajándékokat is díszíthetsz

 

8 tipp, hogyan dekorálhatsz papírból kivágott hópehellyelTipp: 3 kivágható hópehelysablon

Próbáld ki az ajánlott díszítési, dekorálási technikákat. Íme, 3 meseszép hópihesablon! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top